Drugi chart (charper)
|
Autor |
Wiadomość |
charper
detyfusan
Liczba postów: 2,027
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Drugi chart (charper)
Jednak ten drugi wał wydaje się dobry bo zalozylem go do drugich karterów, zalozylem tlok, cylinder i jednak krawędź denka tloka pokrywa się z krawędzią tulei cylindra. Także ten wal jest na sprzedaż.
W ostatnim czasie poskladalem silnik ale chodzil dosyć slabo na różnych gaźnikach. Pojawil się wyciek oleju miedzy polówkami, zacinala się dźwignia zmiany biegów. Spojrzalem na ogrom wiespatentow i dotarlo do mnie ze wies-tuningman przecież skladal także silnik. Wiec rozpolowilem go znowu, splanowalem kartery i pokrywę od sprzegla, wymienilem wszystkie simeringi, lozyska (głównie FAG), zębatkę tą na wale, kosz sprzeglowy. Postanowilem poszukać przyczyny zacinającej się dźwigni zmiany biegów i odkrylem ze śruba, pod którą jest sprężyna i kulka ma pelno zadziorów które mogły powodować ze sprężyna się zacinała podczas próby zmiany biegów. Po sfazowaniu jej większym wiertłem i złożeniu silnika długo testowałem niezawodność mechanizmu i problem się nie pojawił.
Obecnie chart jest prawie całkiem rozebrany i nie wiem kiedy będzie jeździł. Jest zarejestrowany juz na wlascicielke, do przeglądu idzie za rok więc mamy czas. W najbliższym czasie chart dostanie reflektor h4 wesem, zostanie wykonany szlif cylindra, zrobię cywilizowaną instalację elektryczną. Zdjęcia dodam niebawem.
|
|
06-09-2015 23:04:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Drugi chart (charper) - charper - 06-09-2015 23:04:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|