Ocena wątku:
- 5 głosów - 4.6 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Moje rowery
|
Autor |
Wiadomość |
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii

Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Moje rowery
Kilka nowych rowerów mi przybyło.
Jako pierwszy Romet Konsul z 1991 roku. Ma ciekawe dodatki, jak biała osłona łańcucha, białe pedały białe błotniki i białe rączki. Nowe opony, dętki i koszyczek czynią z niego idealny pojazd aby zajechać po bułki, benzynę ekstrakcyjną, do babci po dżem albo inne rzeczy. Sprzedający nawet podwiózł mi go do miejscowości oddalonej o niecałe 2 kilometry ode mnie. 45 zł.

Konsul turist?  A inne wersje też były?
Drugim nabytkiem jest Apollo Fantazja. Zakupiona na złomie za całe 20 zł. Kolejna złomowa zdobycz z serii "napompuj i jedź", nawet opony i dętki ma nowe.
I najlepsze. Meteor Special z 1989 roku. Baaardzo długo szukałem właśnie takiego egzemplarza. Zadbany, kompletny i... Niebieski! Czyli pasuje mi do Turista. Jeszcze tylko niebieskiego Meteora Sporta muszę wreszcie dopaść żeby mieć komplet. A co do rowera to co jak co, ale spodziewałem się że "special" jak sama nazwa wskazuje, będzie wykonany jakoś specjalnie, a to okazuje się że Turist jest lepszy. Ma sześciorzędowy wolnobieg, lepiej wykończone mufy i było coś jeszcze, teraz nie wiem co.
Co sądzicie?
|
|
27-08-2015 23:07:37 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Moje rowery - Pinio - 27-08-2015 23:07:37
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|