Dzień-dobry-wieczór! :)
|
Autor |
Wiadomość |
Sergeee
Nowy
Liczba postów: 8
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny Romet
|
Dzień-dobry-wieczór! :)
Cześć wszystkim! Od miesiąca jestem fanem Rometów odkąd to do mojej kolekcji trafiły (zupełnie przypadkiem) trzy zacne rowerki, a mianowicie: Sprint 2, Duet "tandem" oraz Wigry-Junior. Póki co chyba nie będę się chwalił swoimi rowerkami, gdyż ich stan jest kiepski (starsza Pani sąsiadka, od której dostałem rowery w ramach podziękowania za pomoc w malowaniu salonu, trzymała je w piwnicy, w której nie sprzątała od wielu lat z powodu swojego sędziwego wieku i braku zdrowia). Powiem szczerze, że od "pierwszego wejrzenia" zakochałem się we wszystkich trzech, ale najbardziej w "Romecie Sprint 2". Za niego zabrałem się w pierwszej kolejności i powoli zaczynam go naprawiać. Najgorsze jednak jest to, że moja wiedza na temat rowerów jest bardzo uboga i praktycznie nie mam pojęcia jak się zabrać za jego naprawę i póki co wymieniłem tylko opony, dętki, łańcuch i siodełko. Mam nadzieję, że wraz z dołączeniem do grona miłośników rowerów z czasem nauczę się "tego i owego". Być może zasmucę wielu z Was (a być może kogoś z Was rozweselę, kto wie czy w przyszłości ktoś z tej grupy nie będzie nowym właścicielem moich rowerów), ale prawdopodobnie Romet Duet "tandem" i Romet Wigry-Junior tuż po odnowieniu, tuż po kilku próbnych jazdach i wspólnych zdjęciach, zostaną przeze mnie za symboliczne sumki sprzedane, gdyż nie mam za wiele miejsca na ich trzymanie (właściwie sam Sprint 2 ledwie mi się mieści, ale jego zostawię, bo naprawdę szczerze się w nim zakochałem).
|
|
09-08-2015 03:45:21 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Dzień-dobry-wieczór! :) - Sergeee - 09-08-2015 03:45:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|