Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wigry '75(?)
|
Autor |
Wiadomość |
pioteron
Uczeń
Liczba postów: 134
Imię: Piotrek
Pojazd: Inny Romet
|
Wigry '75(?)
Witam wszystkich na forum
Dotychczas w różnych okolicznościach udało mi się zdobyć 3 rowerki: Jubilata 2 z 1986 roku, Flaminga z 1978 i Wigry 3 z 1980, ale tutaj nie o tym. W związku z tym, że wspomniane Wigry 3 mają konkretnie przekoszoną ramę, szukałem jakiejś innej. Kolega stwierdził że "ma jakieś wigry" więc niewiele się namyślając przytachałem je celem zrobienia z niego dawcy części. Jak widać, stan jest... jaki jest ale rama jest zupełnie prosta i nie spawana.
Zdjęcie wykonałem tuż po przyprowadzenia roweru. Stwierdziłem jednak, szkoda byłoby rozbierać Wigry beznumerowe celem zrobienia kolejnej trójki których jest pełno, dlatego postanowiłem doprowadzić je do kompletności i sprawności. I tu mam kilka pytań do znawców.
- Kierownica i naklejki wskazują na Wigry bez numeru, również szczegóły wykonania ramy są inne od późniejszych Wigry (mocowanie na lampkę na tylnym trójkącie, inne mocowanie dynama i inne dolne mocowanie błotnika tylnego), ale rower nie ma wybitego numeru ramy absolutnie nigdzie - ani przy zawiasie, ani pod kierownicą, ani w żadnym innym miejscu. Ktoś spotkał się z takim przypadkiem? Nie wygląda na to aby ktoś go zdrapał bo malowanie i naklejki są oryginalne. Rok produkcji wpisałem orientacyjnie, bo przednia opona jest z 1975 roku
i podejrzewam że jest od nowości. Czy jakieś inne szczegóły mogą potwierdzić rok produkcji? Tylne koło całe z oponą jest wymienione na '81, także to niestety nie pomaga.
- Siodełko ze zdjęcia jest w porządku czy powinno być starsze takie skórzane?
- W rowerze nie ma miejsca na montaż nóżki (widać na zdjęciu) w tych Wigrach w ogóle jej nie było?
Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-07-2015 22:43:32 przez pioteron.)
|
|
26-07-2015 22:42:09 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Wigry '75(?) - pioteron - 26-07-2015 22:42:09
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|