Romet ogar 200 green
|
Autor |
Wiadomość |
buri97pl
Technik

Liczba postów: 192
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200
Dźwignia ssania od Mz 250 linka także.
Próbowałem też toczyć ośkę pod koło rometa 17 cali ośka była dobra lecz koło rometa nie jest przystosowane pod taki sposób montażu (lagi charta) i po prostu wypycha łożysko do środka trzeba by było toczyć tulejki itd. ale ja już nie miałem na to siły....
Może i to jeździło ale dokładając blokadę bębna łożysko wpychało głebiej i koło dostawało luzu...
Tak więc kupiłem koło od simsona i zapakowałem je do lag charta i pasowało trzeba było tylko zebrać z ośki 5mm ale to szczegół jeśli chodzi o blokadę bębna załatwiłem ją w 30 min pilnikiem jak ktoś się naprawdę przyłoży to można bez problemu osiągnąć dokładoność rzędu 0.1mm dzięki takiemu zabiegowi blokada siedzi bardzo dobrze (w sensie przylega do lagi) i nie ma mowy o jakiś luzach albo słabym przednim hamulcu zdjęcia jutro.
Tutaj jeszcze zdjęcie jak to wyglądało z kołem od rometa dla tych co nie chcę się czytać wymieniłem je na simsonowskie.
zdjęcie zrobiłem dosyć dawno dziś wygląda to całkiem inaczej.
małe postscriptum dla tych co wierzą internetom .że lagi pasuja bez przeróbek serdecznie pozdrawiam.... Jak nie macie tokarki nie polecam się za to zabierać taka moja dobra rada.
|
|
23-07-2015 01:42:38 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Ogar 200 - buri97pl - 23-07-2015 01:42:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|