Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Traper 2 '77 - remont kapitalny.
|
Autor |
Wiadomość |
Władek
Uczeń
Liczba postów: 159
Imię: Władek
Pojazd: Inny
|
RE: Traper 2 '77 - remont kapitalny.
Praca wre, dziś było tylko albo aż polerowanie. Kierownica, koła, błotniki, miski i inne nakrętki wyglądają jak nowe. Teraz trzeba tylko kupić oponu (jakie radzicie?), dać do malowania reszte maneli (jaki kolor radzicie?) i poskładać na nowym smarze i łożyskach. Praca z tym rowerem to czysta przyjemność, tymbardziej, że mam do dyskozycji wszystkie potrzebne maszyny i narzędzia... wszystkie w wieku Trapera lub starsze Dziś również spawałem oraz szlifowałem bagażnik, dostanie od Jubilata, jest w lepszym stanie a kolor... i tak wszystko będzie malowane. Kilka zdjęć cykniętych na szybko "przy robocie":
Przed:
Po:
(wymaga jeszcze dopracowanie szmatką, ale tym się zajmę w połowie sierpnia, kiedy będe już skąłdać rower)
Najbardziej się cieszę, że udało się uratować błotniki. Mam jeszcze pytanie, jaki kolor RAL to zielony? Chodzi mi o ten rometowski, taki jak w wigrach np. podoba mi się ten kolor i widziałbym go na swoim Traperze. Rozważam też niebieskie... bo ten czerwony jest jak dla mnie zbyt pospolity, prawie wszystkie rowery jakie pamiętam z dawnych czasów były takie... no nic, zobaczymy
NADAL POSZUKUJĘ OŚWIETLENIA! Może też być zwykłe na dynamo, byle białe.
|
|
20-07-2015 23:03:39 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Traper 2 '77 - remont kapitalny. - Władek - 20-07-2015 23:03:39
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|