Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Motorynka M1 brak sprzęgła i wyciek oleju
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu

Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Motorynka M1 brak sprzęgła i wyciek oleju
(20-07-2015 18:52:00)romet7678 napisał(a): No więc sytuacja wygląda tak: rozkręciłem prawy dekiel, wymieniłem zabierak na nowy, nowe sprzęgło i sprężynę po złożeniu na oby dwóch biegach jest luz. Rozkręciłem jeszcze raz prawy dekiel z odczepioną linku i co dziwne motorynka zachowuje się jak by była na 1 biegu. Można ją odpalić ale, łapie za x razem. Dodatkowo zauważyłem że jak zakręcę kołem to słychać taki jak by luz na łożysku i to koło zębate ma trochę luzu mogę ruszyć do przodu i do tyłu i tak jak by ten pierścień na tym kole trochę bił. Dodatkowo nie wiem czy tak powinno być ale, gdy składałem zabierak to nie dochodzi do tego kosza sprzęgłowego, jak zakręcę tym zabierakiem to kosz i zębatka się nie kręci ale, co dziwne po założeniu nakładki i sprzęgła się wszystko obraca. Zauważyłem też że tym nowym sprzęgłem nie mogę ruszać w koszu, a stare jak było założone to mogłem do tyłu i do przodu nie wiem czy ma to jakieś znaczenie. W czym może być problem ?
Pierwszy podstawowy problem, to twoja pisownia.
wymieniłem zabierak na nowy, nowe sprzęgło
Dodatkowo zauważyłem że jak zakręcę kołem  Którym? Przednim? Tylnym? Czy może zębatym? Jeżeli zębatym, to u mnie też one chodzi do przodu do tyłu, przyczyną jest najprawdopodobniej wyrobione gniazdo łożyska drugiego biegu... i jaki pierścień na kole?
Dodatkowo nie wiem czy tak powinno być ale, gdy składałem zabierak to nie dochodzi do tego kosza sprzęgłowego, jak zakręcę tym zabierakiem to kosz i zębatka się nie kręci ale, co dziwne po założeniu nakładki i sprzęgła się wszystko obraca.
Tak ma być.
W zasadzie nadal nie wiem w czym tkwi problem.
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-07-2015 19:11:52 przez Rafku.)
|
|
20-07-2015 19:11:08 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Motorynka M1 brak sprzęgła i wyciek oleju - Rafku - 20-07-2015 19:11:08
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|