Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Duet- renowacja
|
Autor |
Wiadomość |
Cov
Nowy
Liczba postów: 19
Imię: Jacek
Pojazd: Inny Romet
|
Duet- renowacja
Witam
Mam na imię Jacek, po przywitaniu się w powitalni, postanowiłem zapytać was jako fachowców, którzy nie jeden rower ze śrubek od podstaw złożyli
W skrócie, zakupiłem na OLX rower który zawsze chciałem mieć, czyli duet, chciałem aby był w miarę kompletny, i nie zdewastowany.
Wiadomo że te rowerki swoje lata mają, wiec za rozsądne pieniądze, nie będzie to nówka sztuka.
Rower jest w miarę kompletny, i w miarę oryginalny (chyba poza przednią lampą, zbyt nowa)
Rower ma kolor zielony metalik, niestety lakier jest dość mocno obdrapany, i miejscami wyblakły o innym odcieniu, oczywiście w obdrapanych miejscach rdza.
Na początku chciałem go wyczyścić, i pomyślałem że jak lakier (a raczej jego miejscowy brak) będzie mnie drażnił, no to postanowię go wypiaskować i pomalować na nowo.
No i zaczęło się, zabrałem się za rozkręcanie, aby go przeczyścić i przesmarować, no i na początek po wykręceniu widelca zauważyłem to:
Gwint na widelcu jest zjechany, akurat w miejscu gdzie jest ta nakrętka regulacyjna, przy dokręcaniu do ramy niestety przeskakuje na gwincie
Pytanie czy to oznacza "nowy" widelec, czy jest jakieś sposób na jego reanimację?
No i kolejne pytanie, czy macie jakieś sposób na odnowienie siedzeń?
|
|
07-07-2015 12:38:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Duet- renowacja - Cov - 07-07-2015 12:38:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|