Bardzo dobry temat..
Naprawdę szkoda, że biedne Romki kończą swój żywot, ale pamietacie może tak gdzieś od 2005 do 2009 roku, Kto tylko miał jakiegokolwiek Malucha, to na pole, a potem na złom. Zostały tylko nieliczne u pasjonatów. Z Rometami teraz dzieje się podobnie, znajomy pracuje na złomie, to Wybiera co sie nadaje i można powiedzieć 'produkuje' motorki.
Niby małe złomowisko, ale ilość Romków, jakie tam przywożą jest porażająca.
Naprawdę, ratujmy co się da, ale nie jakoś bezmyślnie. U mnie na złomie był ostatnio Kadet, cały przerdzewiały pogięty z dziurą w baku, wziąłem co się nadawało, a reszta... trudno.
A zauważcie, jak wchodzicie do sklepu z częściami: ile lat nie robią już Romków, a części są (w jakość niektórych nie wnikam)
Ciekawe, ile czasu będą robić części do poszczególnych modeli sedesów?
Muszę was nieco wyprowadzić z błedu, bo chińczyki to nie tylko sedesiki, ale i motorki, które chcą w nowoczesny sposób oddawać stylistykę naszych Maszyn. Chińskie jednorazowe - prawda, jak się popsuje - to dupa, no ale jak ktoś pali lacza, albo jeździ na kole, to ani skośnooki, ani Romet nie będzie mu chodzić
![Exclamation Exclamation](images/smilies/exclamation.gif)
Ja do tego nic nie mam, bo każdy jeździ jak chce tym co lubi.
Możemy jeździć jakimś Zipem czy czymś tam, a mieć w garażu 101 Rometów i je pielegnować, ale, czy to sens? Romet przeżyje te nowe wynalazki.
Romety wymyślono do jeżdżenia po zwykłych drogach, a w teren są Crossy, a do prędkości ścigacze
Już zaczynam się motać, bo tak dużo do omówienia
Dlatego podsumuję, Ratujmy co się da, a jak to bedzie jakiś kompletny szrot (tylko nie rzadki model) weźmy dobre części, a reszta niech zostanie.
PS.Ze sprzętami Unitry dzieje się podobnie, Ja znalazłem ostatnio kolumienką aktywną Echo prod. Unitra Rzeszów, podłączyłem swój zasilacz, kabelek do telefonu i gra!!! Wygląda też jak nowa, basik zadowalający i odwzorowanie dźwięku idealne. To jest sprzęt ponadczasowy, złącze pasowało (mini-jack), nałożyłem baterii i teraz sobie z chłopakami na praktykach słuchamy