Rower z silnikiem :D
|
Autor |
Wiadomość |
Motorowerzystka
Mekanik xD

Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Rower z silnikiem :D
Dawdzio napisał(a):Ładnie to tak pomysły kraść? Co za czasy. Nawet się nie można o silnik na forum spytać 
Ja stawiam na pasek klinowy (o wiele taniej i łatwiej znaleźć duże koło pasowe ). Koło pasowe chciałem przykręcić do metalowego okręgu montowanego pomiędzy piastę a szprychy, ale znalazłem lepsze rozwiązanie. Przykręcę je do mocowania na tarczę hamulcową. Musiałem przez to zrezygnować z hamulca w pedałach, ale myślę, że warto.
Myślałaś o jakimś podnóżku? Jedzie się o wiele wygodniej niż z nogami na pedałach. Oczywiście wymaga to jakiegoś hamulca w "ręku", ale w moim przypadku i tak muszę go mieć.
Masz już nazwę? 
Mam nadzieję, że nie będziesz miała mi za złe, jak się podepnę z moim rowerkiem?
Pasek klinowy? Niee, bo podczas deszczu to nie było by jazdy  Robisz na pasek klinowy? Oglądałam duuużo ruskich filmików na yt (oni to mają pomysły xD) jak rozwiązują napęd na pasek, więc obręcz od koła (mniejszą niż koło rowerowe) przykręcają do szprych  Podobno rozwiązanie stare jak świat i dobre, poszukam tego filmiku. Mocowanie na tarczę hamulcową też miałam w planach, tylko że w moim przypadku miało to być przednie, ale potrzebowałabym wtedy kogoś kto by mi je zaplótł na obręcz 20" Bo taką piastę z tym mocowaniem mam przy kole 24". Podnóżki? Dla mnie nie potrzebne, na pedałach dobrze trzymać nogi a i hamulce ma się w pogotowiu. Co do nazwy to jeszcze przyjdzie na to czas
Nie mam za złe, pisz tu o swoim rowerze
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2015 23:46:49 przez Motorowerzystka.)
|
|
06-06-2015 23:44:58 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|