Ciekawe pojazdy
|
Autor |
Wiadomość |
Motorowerzystka
Mekanik xD

Liczba postów: 2,110
Imię: Ania
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Ciekawe pojazdy
Użytkownik usunięty napisał(a):Co to jest za modyfikacja? Prototyp? Szukałem w Google tego silnika (podobno jakiś Villers), ale nic nie znalazłem. Swoją drogą, to ten pojazd ma chromowane amortyzatory chyba z Jawy Kaczki (mam takie w Komarze), posiada też dwie rury wydechowe (widać kolanko z drugiej strony) i specjalne mocowanie silnika (z dołu), ma też dziwny wahacz, bo posiada dwie osłony łańcucha (góra, dół). Wiem, że jak wujek brał te śmieci z prototypowni, to mieli testować jakiegoś nowego Komara.
Sam sądzę, że jest to jednak profesjonalna samoróbka.
http://odkrywca.pl/forum_pics/picsforum2..._00003.jpg
Tak, to jest samoróbka. Pewnie budowany w PRLu, gdzie o różne oryginalne części było ciężko i ludzie robili z tego co mieli lub gdzieś zdobyli  Przednie zawieszenie jest chyba z któregoś modelu Jawy... Nie pamiętam z której.
Cytat:Bak WFM, tłumik Jawki (ma mocowanie z przodu też a Romet 50T1 tego nie ma), lampa tylna WSK, rama chyba jednak nie Komara a Rometa 50T1, pod kanapa ma ramę i pod bakiem, kanapa Rometa pewnie tylko obszyta inaczej, silnik podejrzewam, że jakiś Villers, tylko nie wiem który model, nie chce mi się teraz szukać tego, kierownica jak by z SHL, górna osłona pewnie dorabiana, tak jak i dolna, amortyzatory pewnie są z Komara polerowane z góry, malowane z dołu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-06-2015 00:52:40 przez Motorowerzystka.)
|
|
01-06-2015 00:50:42 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|