Romet Pony 50-M-2 '86/87 - ''Komarynka''
|
Autor |
Wiadomość |
romek
019 rzondzi
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/zawodowiec.png)
Liczba postów: 2,380
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Romet Pony 50-M-2 '?? - ''Komarynka''
Dzisiaj motorynka była na corocznym zjeździe motocyklowym za stodołą w Chlenewie.... znaczy się na I Zlocie Samochodów i Motocykli Zabytkowych w Brodnicy ![:F :F](images/zab.gif) . Kolega Michał vel @pladzorr pojechał w ponad 70-kilometrową (w jedną stronę) trasę Ogarem 205 na kołach, ja motorynkę zawiozłem samochodem ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) Michał obrócił bez problemu w obie strony, tylko raz mu się świeca zalała jak jechaliśmy na zlot, z powrotem przeleciał tą trasę jednym szusem! ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) Propsy dla niego, teraz ja żałuję że nie pojechałem na kołach. Na zlocie było bardzo dużo motocykli, w tym sporo 50-tek co widać na zdjęciach. Ktoś przywiózł nawet cały majdan wyciągnięty chyba prosto z chlewa, o ile niebieski Komarek wygląda fajnie bo oryginalnie to kto tą czarną motorynke wpuścił w ogóle na zlot... Za to ja wczoraj robiłem sprzęgło i sprawdziłem je na sucho bez oleju... cóż, wymienianie dekla od sprzegła nie mając nowej uszczelki ani silikonu to nie był jednak dobry pomysł, i nawet próba ratowania sytuacji silikonem z wierzchu nie dała rezultatu, ale jakoś motorynka dała radę. Za to jestem niepoczieszony bo podczas jazdy obiłem sobie trochę bak, a wlepkę zlotową przykleiłem dosyć nieudolnie :/ Zapraszam do obejrzenia fotorelacji
https://picasaweb.google.com/10131302563...8495038274
PS. Groszkowy Komar zdobył 2. miejsce w konkursie na najładniejszy motocykl ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) A ostatnie zdjęcia to nie zlot oczywiście, tylko wygląda na to ze właściciel okolicznego szrotu postawił sobie za cel ratowanie maluszków... xD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2015 21:54:22 przez romek.)
|
|
30-05-2015 21:48:21 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony 50-M-2 '?? - ''Komarynka'' - romek - 30-05-2015 21:48:21
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|