Ocena wątku:
- 3 głosów - 2.33 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jaguar 23 wyścig pokoju
|
Autor |
Wiadomość |
Kafziell
Nowy
Liczba postów: 19
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
RE: Jaguar 23 wyścig pokoju
(27-05-2015 13:37:11)Crimson Ghost napisał(a): Heble mafaca są super, pasują rocznikowo, można śmiało wrzucać. Zwłaszcza że są w takim stanie i są zdecydowanie ładniejsze niż to co tam siedzi.
Co do lakieru, masz dwa wyjscia:
- Pomalować w proszek, żeby ukrócić ten festiwal prawilności, który się tu przejawia w komentarzach (mega irytujące jest wystawianie ramy do rangi świętości)
- Wypolerować, mała zaprawka tu i tam i to tyle - bo tak naprawdę to nic więcej tej ramie nie trzeba.
Ja bym jej mimo wszystko nie lakierował od nowa, z bardzo prostej przyczyny - nie znajdziesz nigdzie takich naklejek.
Szytki widzę, że masz ruskie, należałoby się dowiedzieć czy w tych latach już one były w Polsce, czy ktoś je sobie później nakleił. Jeśli są zgodne rocznikowo, to mogę załatwić nówki, ale to będzie kosztowało około 4 stówy.
Reszte szpeju wypoleruj, ew. pochromuj i wsio. Masz fajny rower.
Nie wiem tylko co z tym Brooksem, bo wygląda na mocno zmęczonego.
'on ostre zrobi', 'boze taki klasyk', 'do muzeum czeba' - dajcie spokój. Ja wiem, że fajna rama, ale ostatecznie to tylko pare polutowanych rurek. Jeśli faktycznie chcecie ten rower uratować, to cierpliwie edukujcie gościa, zamiast robienia inwazji.
Dzięki za wsparcie, wracasz wiarę w ludzkość i racjonalizm. Bardzo lubię starą technikę. Kiedyś ludzie nie mieli technologii na obecnym poziomie, za to ich pomysłowość (obecnie kreatywność - tfu! co za słowo) budzi wciąż mój szacunek począwszy od budownictwa przez motoryzację a skończywszy na starej elektronice.
O tych szytkach będzie trzeba porozmawiać na poważnie, bo to jest największy chyba problem, resztę można gdzieś jeszcze zdobyć. Nie wiem czy pasują rocznikowo rosyjskie ale jak mam wybór między rowerem na oponach a rowerem na obręczach to wybieram to pierwsze - i niech mnie hejtują . Te które są na zdjęciach są w stanie agonalnym, guma prawie się kruszy.
|
|
27-05-2015 13:55:36 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jaguar 23 wyścig pokoju - Kafziell - 27-05-2015 13:55:36
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|