Suzuki - od Damiana ;P
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Suzuki - od Damiana ;P
Silnik Suzuki zdechł 3 dni temu. Co padło? Wszystko, świeca, z gaźnika leje paliwo na potęgę wężem spustowym, kompresji brak. Na dodatek w sobotę w sklepie z częściami dostałem świecę do skutera, nie motocyklową Miał być nowy akumulator, będzie wymiana uszczelek (wszystkich, bez wyjątku), znowu olej będę musiał kupić, do tego nowy filtr powietrza (ewentualnie wypiorę ten co jest). Objawy usterki były takie, ze gdy silnik był zimny, chodził normalnie, tylko coś mi nie grało z obrotami (nie było tak, że silnik sam się wkręcał czy coś, po prostu chodził lekko "inaczej"). Ruszyłem z garażu na stację, zatankowałem, pojechałem. Po drodze stwierdziłem, że silnik reaguje "sztywno". Wyjechałem na trasę, po 2 kilometrach zauważyłem, że silnik chodzi jak chce, czy ja odwijam manetkę, czy nie, obroty same skaczą, zjechałem na pobocze, jak silnik zgasł, tak nie chciał odpalić Na szczęście w nieszczęściu kolega mieszkał kilometr dalej, popchaliśmy Suzi, silnik odpalił. U kolegi wyczyściliśmy świecę, która nadaję się tylko do wymiany (ilość nagaru kosmiczna), przy 11-12k obrotów, między głowicą a cylindrem widoczne są bardzo świeże wycieki oleju. Tak więc roboty będzie sporo, czasu mam mało, kasy też nie mam za wiele na Suzi. Jeździć chcę, nawet bardzo, ale będę miał w najbliższym czasie 1000 innych wydatków. Więc nwm jak to będzie z Suzi. Prawdopodobnie następne moto wpadnie jeszcze w tym roku, tak więc zobaczymy. Co do moich MV, to i tak byłoby bez sensu, ponieważ nie miałbym możliwości technicznych przez kilka miesięcy (nie będzie mnie w kraju) aby pozwolić sobie na nagrywanie MV Tak więc nie zawsze to co chce zrobić wypali, ale mam nadzieję, że gdy tylko czas i finanse pozwolą, to Suzi zrobię od razu.
|
|
25-05-2015 01:16:42 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Suzuki - od Damiana ;P - Damian4570 - 25-05-2015 01:16:42
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|