laptop vs Gry
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,006
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: laptop vs Gry
Ten temat powinien zakończyć się na tym:
Cytat:Mobile Intel Series Expres Chipset Family
Ta karta nadaje się do prac typowo biurowych, na pewno nie do obsługi 3D. To, że w ogóle jakieś gry na tym chodzą, to i tak dobrze. U mnie na Intelu (x3100) Colin McRae 2 (!!!) chodzi bardzo kiepsko, tak jakby karta połowy technologii do renderowania grafiki w ogóle nie obsługiwała. Komputer z jakimś starym geForcem (bodajże FX 5600), który technologicznie był sporo w tyle za moim laptopem - 5 razy lepiej ciągnął tak starą, niemal zabytkową grę.
Granie na takiej karcie, to loteria. Czasem stare gry nie chcą chodzić, albo ich grafika wygląda sporo gorzej niż powinna, a czasem całkiem nowe gry chodzą przyzwoicie. Kilka razy się o tym przekonałem i skończyłem podejmować próby odpalania gier na laptopie z intelem.
Żeby grać na laptopie, musisz mieć minimum jakiegoś np geforca na pokładzie (czy tam radeona). Z Intelem nie poszalejesz, ta karta nie jest do tego po prostu stworzona i tyle. Oczywiście są wypasione laptopy, z mocnymi kartami, ale ich cena jest kosmiczna. Jakbym miał dać powiedzmy 5 tys za laptopa, to wolałbym kupić jakiegoś taniego za 1500 do prac biurowych), a pozostałe 3,5 włożyć w PCta.
citroen-XM.pl
|
|
23-05-2015 11:18:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: laptop vs Gry - BigSoft - 23-05-2015 11:18:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|