Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
TOTALNY brak iskry po wymianie simmeringu
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu

Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: TOTALNY brak iskry po wymianie simmeringu
Relacja z dzisiejszej bitwy.
Wczoraj chciałem pobawić się jeszcze z tym... ale kompletnie zapomniałem, że mam rozmowę z księdzem w sprawie bierzmowania (musiałem go przekonać, żeby mnie przepuścił  )
Dzisiaj przyszedłem ogarnąć burdel, który zostawiłem, bo musiałem biegnąć na wspomnianą wyżej rozmowę, nie chciało mi się na tą jawę patrzeć, więc postanowiłem, że poskładam sobie to wszystko do kupy, a jutro zawieziemy z tatą ogarka to mechanika.
Oberwał mi się kabel od cewki świetlnej, więc musiałem przełożyć cewki z innego zapłonu (żeby siary przy mechaniku nie było xD) Skręciłem to wszystko i okazało się, że nie miłosiernie trze magneto o cewki. Więc podpiłował ja cewkę, odgiął lekko i wszystko zaczęło grać - magneto obraca się swobodnie.
Zakopał ja trochę mocniej w kopkę i ku mojego zaskoczeniu ujrzałem na stojanie niebieskie światełko - platyny iskrzą, szok  Podłączyłem więc kabel od cewki butelkowej do iskrownika i niestety iskry nie było, ale pomyślałem sobie - wkręcę jeszcze starą cewkę dla pewności, no i co? Iskra jeszcze lepsza jest niż wcześniej była.
Kompletnie nie mam pojęcia, co było przyczyną tego, że mój ogar nie miał iskry przez ostatni tydzień i dwa dni.
Szkoda tylko, że straciłem wspomniane 9 dni na grzebaniu w gów.ie i 50 zł na nową cewkę butelkową, którą zdołałem rozpieprzyć nie używając jej...
Dziękuję wszystkim za udzieloną pomoc
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2015 19:37:56 przez Rafku.)
|
|
12-05-2015 19:36:46 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: TOTALNY brak iskry po wymianie simmeringu - Rafku - 12-05-2015 19:36:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|