Romet Pony M2 by MichalSR50
|
Autor |
Wiadomość |
MichalSR50
Mechanik
Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Romet Pony M2 by MichalSR50
Witam.
Oto mój weteran. Moja Motorina. Możecie nie uwierzyć, ale mam ją od piątej podstawówki, a teraz chodzę do drugiej liceum I wciąż zawaliście się nią jeździ, nie odczuwam, aby była na mnie za mała Ma papiery, ale nie jest zarejestrowana. Dryniunia jest po remoncie silnika, który był robiony 5 lat temu. Został wtedy założony "podrasowany" cylinder 55ccm. Osiągi się zbytnio nie zmieniły, za to pięknie pykała i zawsze zapalała. Ten silnik to normalnie bajka był, cichutki, palił na dotyk, wszystko pięknie chodziło, biegi nie wyskakiwały. A v max też był niezły, bo zmierzyliśmy jej 51 km/h i jest to najszybsza motorynka w okolicy, a ma konkurencję w postaci 3 innych maszyn . Poprzedni właściciel ją malował, bo ten lakierek jest bardzo delikatny, łatwiutko schodzi przy myciu Karcherem. W międzyczasie zrobiłem nową tablicę rejestracyjną, kupiłem oryginalną naklejkę na osłonę łańcucha, zmieniłem zębatkę, zrobiłem hamulce. Obecnie silnik leży rozebrany, bo poszedł wał. Można powiedzieć, że robię mu drugi remont, bo wymieniłem znów cylinder, tłok, wał, łożyska, pierscienie i simmeringi. Lada moment znów będzie jeździć i nakręce filmik. Jednak ten silnik planuję przeszczepić do mojego T-1 i zrobić mu polerkę. A do Drynki wrzucę 019 z T-1 i prawdopodobnie taki pakiecik sprzedam. Żal mi się będzie z nią rozstawać, tyle razem przeszliśmy. Zobaczymy, jak się wszystko potoczy
Oto foty: http://mojemoto.pl/moto:621
Zapraszam do komentowania!
|
|
28-01-2012 00:46:27 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Pony M2 by MichalSR50 - MichalSR50 - 28-01-2012 00:46:27
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
|