Romet Chart Cafe Racer By Rdesio13
|
Autor |
Wiadomość |
Rdesio13
Jedna droga, jedno koło...
Liczba postów: 11
Imię: Dawid
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart 210 by Rdesio13
Witam wszystkich po sporej przerwie, samochodzik naprawiony już jakiś czas temu, więc pora zebrać siły i znowu tchnąć ducha w Charta... Podczas przerwy chart dostał kilka drobnych upominków ( z braku środków nie mogłem pozwolić sobie na poważniejsze działania). Silnik już mam, rama również więc przyszedł czas na koła, Zastosowałem przednią piastę od Ogara 900 , tarczę od Rs125, nowe szprychy, obręcz i opona...
Z zamontowanie tarczy przybył na pomoc tokarz który wykonał pierścień redukujący, po dorobieniu nowych otworów mocujących i drobnej stylistyce efekt mnie miło zaskoczył.
Z tylnym kołem miałem sporo komplikacji ponieważ farba na niej nieuległa nawet 3 dniowemu leżakowaniu w scansolu...Postanowiłem sięgnąć po bardziej radykalne środki i usunąć ją druciakiem do wiertarki, bardzo utrudniło mi to polerowanie no ale cóż. narazie wypolerowałem przestrzeń między szprychami a resztę po zapleceniu wypoleruje mechanicznie. Jednak nie obyło by się bez wpadki i okazało się że stare nyple były większe od rometowskich i musiałem ze starych nypli zrobić dystanse.
.
Koło zaplotłem i oddałem do wycentrowania... Już nie długo dojdzie do mnie wydech Reso spotr który musił zostać przerobiony przez naszego kolegę z forum...
|
|
23-04-2015 23:36:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart 210 by Rdesio13 - Rdesio13 - 23-04-2015 23:36:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|