Mój Romet Chart 210 z 92r
|
Autor |
Wiadomość |
Cziki Czing
Rometowy MacGyver

Liczba postów: 74
Imię: Rysio :)
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Mój Romet Chart 210 z 92r
Pisząc wątek, zapomniałem napisać trochę o jego historii  Ja jestem trzecim właścicielem, pierwszy właściciel zaliczył nim dzwona, o czym świadczy zespawana część ramy z podnóżkiem od pasażera i wymieniony przedni widelec. Koło od wsk też było efektem dzwona, a jak to w latach 90 (tuż po upadku socjalizmu w polsce) wszystko naprawiali tzw. Prowizorką, m.in typ przedłużał kable elektryki kablami miedzianymi z kontaktów domowych  Gdy go kupiłem dużo usterek wyszło na jaw, nie zauważyłem że tylnie koło jest 18 calowe  . Na wakacjach 2013 roku ogarnąłem w nim silnik, po czym go całego rozebrałem  , moim tymczasowym garażem była moja szkoła  , gdyż w garażu nie było miejsca. W roku szkolnym specjalnie nie było czasu, zaczęliśmy budować dom, miałem prowizoryczny garaż 7 km od mieszkania  , w tym czasie rama poszła do malowania, i szukałem części.Na początku 2014 wprowadziliśmy się do nowego domu, więc prace ruszyły  Na wakacjach 2014 złożyłem go w całość (znowu w szkole  )... prawie  zdjęcie 8 przedstawia jego ichniejszy stan. I tak pół roku później (miałem dużo egzaminów + miałem problemy z dopasowaniem niektórych części m.in gaźnika od pucha) wszystko zostało dopięte na ostatni guzik (nie licząc skrzyni za którą wziąłem się dzisiaj:

i zamontowania kierunków  za które się wezmę po egzaminach w następnym tygodniu)
|
|
18-04-2015 21:05:26 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mój Romet Chart 210 z 92r - Cziki Czing - 18-04-2015 21:05:26
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|