Komar 2350 75' - remont
|
Autor |
Wiadomość |
Hubinho
Technik
Liczba postów: 518
Imię: Hubert
Pojazd: Romet Komar
|
Komar 2350 75' - remont
Witam
Przyszedł ostatnio do mnie sąsiad i zapytał, czy nie wyremontuję mu Komarka. Zgodziłem się. Będę robił to, co lubię, nie ponosząc kosztów. Będzie dawał pieniądze na wszystkie wydatki, a na koniec dogadamy się na jakieś wynagrodzenie. Żyć, nie umierać
Komarek w całkiem fajnym stanie. Przede wszystkim bardzo kompletny i oryginalny. Próbowałem go odpalić, ale z gaźnika strasznie się lało z powodu pęknięcia między pompką i pływakiem(fot 5). Założyłem swój gaźnik, odpalił od razu. Niestety z moim gaźnikiem coś się stało i Komar miał bardzo wysokie obroty. Elektryka odpięta, więc gasiłem przez zdjęcie fajki. Nie przejmując się problemami, przejechałem się. Całkiem przyjemnie. Wydaje się sprawny, chyba ominie mnie remont silnika(byłoby szkoda ściągać plombę ZMD). Przejechałem tylko 100m, bo skończyło się paliwo w wężyku, a kranika nie otwierałem, bo syf w baku. Motór nie stoi sam, urwał się kawałek ramy, na którym opiera się stopka.
Komar niestety bez dokumentów. Mam znaleźć jakieś dokumenty do kupienia, później przebić numery. Trzeba działać, żeby zdążyć przed malowaniem.
Ma ktoś dokumenty na sprzedaż?
W planach prosty remont. Pomaluję, zrobię elektrykę i mechanikę na 6+. Polerka, wymiana brzydkich części... To chyba wszystko.
Dzisiaj zacząłem go rozkręcać. Już pojawił się pierwszy problem. W sztywniakach łańcuch jest większy, widoczna zawleczka z boku łańcucha, żadnych kłopotów. Tutaj nie mogę znaleźć nic, co przypominałoby zawleczkę. Jak zdjąć łańcuch?
Jestem Maniakiem - Jeżdżę Sztywniakiem
|
|
14-04-2015 22:11:05 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Komar 2350 75' - remont - Hubinho - 14-04-2015 22:11:05
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|