Komar 2350 by Popielaty
|
Autor |
Wiadomość |
Popielaty
Nowy
Liczba postów: 61
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: Komar 2350 by Popielaty
A gdzież to feldmarszałek mieszka, że tak blisko?
Ostatnio zabrałem się za regulację sprzęgła, ale ni w d*pe ni w oko regulacja nie dawała pomyślnych rezultatów. Albo ślizgała się kopka, albo rwał się na sprzęgle do jazdy. Decyzja zapadła - wymiana sprzęgła. Kupiłem kompletne razem ze sprężyną, ale co ciekawe, sprężyna jest większa niż ta co była.
Ktoś partacko założył sprzęgło na tylko dwóch spinkach, a poza tym tarczek prawie w ogóle nie było. Jutro wrzucę foty jak to wygląda.
A dzisiaj?
Zdjąłem osłony gaźnika i założyłem na nie chromowaną kedre, którą można kupić w sklepie motoryzacyjnym za 2 zł od metra. Jestem zwolennikiem chromu, więc wybrałem takie rozwiązanie.
Zdjąłem również gaźnik w celu przeczyszczenia jego. Znowu mnie kolejna rzecz zaskoczyła. Gaźnik ma strasznie krzywą podstawkę, tak jakby był na siłe dokręcany do cylindra. Na zdjęciu może nie wiele widać, ale... masakra
A tutaj zrobiłem małe "planowanie" podstawy gaźnika. Jasnymi punktami przylega do papieru.
Ze względu na wymianę gaźnika, zastanawiam się nad K60B. Jedni polecają, bo lepszy, mniej pali, a bardziej zrywny, a inni odradzają, bo chińskie podróbki. Podzielcie się swoimi opiniami nt. tego gaźnika.
Do komara trafiło też lusterko z epoki. W najbliższym czasie czeka mnie wymiana całego iskrownika oraz instalacji elektrycznej.
FSO 125p 1500 - 1985r.
ZZR Ambasador - 1969r.
ZZR Syrena - 1970r.
Romet Karat - 1971r.
Ural B-142 - 1973r.
Romet Wigry - 1973r.
Romet Sokół - 1973r.
Romet Czajka - 1973r
Romet Flaming - 1974r.
Romet Traper - 1975r.
Romet Jubilat - 1977r.
Romet Jubilat - 1978r.