Zipp Neken by Latos
|
Autor |
Wiadomość |
Latos
Sezon trwa cały rok

Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
RE: Zipp Neken by Latos
Up po kilku miesiącach przerwy
Jeździłem sobie nekenem tak z dnia na dzień, przez cały rok (śnieg nie padał ani specjalnie zimno jak na zimę nie było to nie kończyłem sezonu. I tak jeździłem sobie bez filtra paliwa, aż w końcu przytkała się dysza, czego efektem było:
Po niedługim czasie stwierdziłem, że powodem v-maxu wynoszącego 50km/h nie jest jednak zawór, ale tłok-cylinder. Taki byłem żądny prędkości, że spalanie wynosiło prawie 4 litry na 100 kilometrów  tak więc zamówiłem sobie zestawik 72 od bartera. Z przesyłką 160 złotych
To co, trzeba zakładać!
I tak oto stałem się kolejnym szczęśliwym posiadaczem siedemdziesiątki  na pierwszej jeździe czułem się jakby mój teraz około 4,5-konny potwór chciał mi wyrwać ręce z dupy heh  niestety szybko przyzwyczaiłem się do jego nowych osiągów. Do tego, gdy wyjechałem w "trasę" (nie wiem czy tak można nazwać przejażdżkę 40 kilometrów  ) zaczął szybko doskwierać brak piątego biegu. Niestety bioegów za bardzo dokładać nie można, więc postanowiłem zmienić zębatki  miało być przejście z 12 na 15 zębów, teraz jest z 12 na 16  biegi zdecydowanie się wydłużyły, czwórka stała się nadbiegiem, ogólnie jazda teraz jest o wiele przyjemniejsza, można jechać z większą prędkością i nie słuchać cały czas wycia silnika  V-max? Proszę bardzo
W międzyczasie przeprowadzałem przegląd nekena (albo eksplorację) jak wygląda pod bakiem:
Więcej zdjęć zaraz, niechcący napisałem post i musze szybko edytować heh
Zajrzyj do mojego zippa 
Mój BikePics
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2015 21:55:53 przez Latos.)
|
|
13-04-2015 21:46:01 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Zipp Neken by Latos - Latos - 13-04-2015 21:46:01
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|