GR200 / Gienek - by Boszu
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: GR200 / Gienek - by Boszu
(30-03-2015 10:55:45)Conqeror napisał(a): Ja mialem okazje jeżdzić chinolem nijakim zumico. Jazda wyłacznie miejska bez terenu, styl jazdy ciężki ( ciągłe kręcenie do końca ). Przebieg tego motoroweru to zaledwie 2 tys km. Było robione już sprzęgło i elektryka. Ogolnie wszystko lata, wibruje , pękniety bagaźnik i inne mocowania. Zawieszenie nie pracuje, albo moze nie istnieje ?? Z racji niskiej wagi i bardzo wąskiej opony mozna sie przewrócić na byle piachu ( jak w rowerze ).
Niskie spalanie jest co najwyżej jedynym atutem, bo komfort jazdy jest poprostu beznadziejny.
A co to dokładniej za model Zumico? Gr200 czy GR500?
I jak do wymiany było sprzęgło?! Jak tam się w zasadzie, to nie ma co zepsuć... (wszystko masywne i moim zdaniem nie do zajechania) A tarcze sprzęgłowe wystarczają na minimum 20 tyś kilometrów...
A zawieszenia brak? Dziwne... Z tyłu masz jbc. regulację twardości! A przednie jak dla mnie jest rewelacyjne! Chodź ciut za miękkie...
A co do opon... To oryginalne "czyli Chińskie" to nadają się do wywalenia! Bo spalić to nie ma sensu, bo szybko lecą... A żeby jeździć to też się nie nadają. Bo są śliskie w każdych warunkach!
Dlatego i ja planuję wpakować oponki (używki w bdb) Pirelki 90/70 przód i 110/70 lub również 90/70 tył.
I nie wiem jak na piachu się można przewracać!? Tutaj Panie to już braki w umiejętnościach się kłaniają...
China is POWER!!!
|
|
01-04-2015 10:11:36 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: GR200 / Gienek - by Boszu - Boszu - 01-04-2015 10:11:36
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|