GR200 / Gienek - by Boszu
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!

Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: GR200 / Gienek - by Boszu
(27-03-2015 15:24:04)Damian4570 napisał(a): Mi to śmierdzi trollem (nie wiem czemu). Ale co tam Dorzucę swoje 3 grosze, Boszu - fajnie, że masz takie hobby, ale nie oszukujmy się. "czajna" zawsze będzie czajną - tanie materiały, jakość pozostawia wiele do życzenia (chociaż, nie powiem, że wszystkie jednośladowe wymysły chińczyków są złe, bo trafi się wiele ciekawych i dopieszczonych egzemplarzy).
Poza tym jak czytam posty typu "...pęknie, to poklei się klejem do amelinium..." - to nie wiem, czy się śmiać czy płakać? Mam nadzieję, że nie jesteś mechanikiem (z zawodu) 0-0
Ogólnie, to stuntuj, jeździj na kole (nie zdziw się tylko, że w pewnym momencie Ty pojedziesz w jedną stronę, a silnik w bok ) , ponieważ w tyle tym dobrego, że zaczynasz od 50 ccm, a nie jak niektórzy od litra, co bywa bardzo różne w skutkach.
Akurat jestem z wykształcenia Mechanikiem.  I powiedz mi, co jest złego w klejeniu pęknięć? Nie mówię tutaj o klejeniu pęknięcia w miejscu gdzie przychodzi łożysko lub są ogólnie jakiekolwiek naprężenia materiału. Ale w miejscach gdzie tych naprężeń nie ma.
I wiem że lepiej było by po prostu wymienić tą część, ale czy jest sens skoro nie ma konieczności?
A co do Litrów, to akurat nie kręci mnie jazda po 200-300km/h i gumowanie przy tych prędkościach. Bo to w zasadzie nic trudnego! Po za tym że trzeba mieć jaja ze stali albo pustkę w głowie. 
Ale nie powiem, bo wolałbym 600-tkę z klatką, HB itd. do stuntu, niż Chińczyka. Ale jak pewnie wiesz, stunt takim sprzętem to nie jest tania zabawa.  I bez sponsorów lub naprawdę dobrze płatnej roboty się nie da...
A u mnie to na razie normalnej roboty nie ma... Gdzie nie spytasz to minimum 2-3 lat doświadczenia, a żeby dostać staż to jest szansa jedna na sto. Chyba że ktoś lubi pracować w ciemno po 10-14 godzin i 6 dni w tygodniu za 6-7zł na budowie, często jeżdżąc po całej Polsce.
(27-03-2015 18:31:06)Latos napisał(a): Boszu jest geniuszem - w niecałe 2 dni w jego temacie znalazło się ponad 50 postów 
Bo ten temat na forum jest zapewne nietypowy... I każdy woli podyskutować o czymś innym niż o kolejnym odpicowanym romecie, czy kolejnej usterce która powtarzana była już nie jeden raz.
China is POWER!!!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2015 22:11:02 przez Boszu.)
|
|
27-03-2015 22:07:10 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: GR200 / Gienek - by Boszu - Boszu - 27-03-2015 22:07:10
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|