Fiat Cinquecento 900i Happy 1996'
|
Autor |
Wiadomość |
MikeKilo
Nowy
Liczba postów: 24
Imię: Maciek
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Fiat Cinquecento 900i Happy 1996'
Cześć, fajnie że ktoś jeszcze Cieniaskami jeździ i o nie dba, sam od podobnego zaczynałem karierę kierowcy jakieś 8 lat temu. Miałem 700kę z gazem z rocznika 93, buda i stan wizualny miałem super, bo z garażu od kobiety, ale technicznie to i owo kulało, trzeba było zrobić i potem śmigałem nim po całej Polsce. Trochę usterek bywało, niektóre dziwaczne (awaria alternatora, w momencie której przestały mi działać wszelkie światła, kierunkowskazy itd, ale do domu dociągnąłem-zapłon chyba brał prąd z akumulatora), ale w trasie nigdy nie zawiódł. Co do wyjazdów mój rekord - w trzydniowy weekend prawie 1000 km i to we 3 chłopa plus bagaże
Z ciekawości, wysokie spalanie czyli ile? Mój na początku palił gazu podobnie jak następca, czyli Lanos (od 8 w trasie do 13 w mieście), ale po ogarnięciu gaźnika itp. zeszło prawie o połowę (w trasie 5-6, w mieście do 8, najniższe spalanie kilkukrotnie w trasie 4,5). Naprawdę wdzięczny samochodzik był, może średnio komfortowy, ale jak na swoje gabaryty zadziwiająco pakowny, ładnie sobie radził na polnych/leśnych drogach, szkoda że powoli zaczynają znikać z naszych dróg...
|
|
22-03-2015 18:07:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Fiat Cinquecento 900i Happy 1996' - MikeKilo - 22-03-2015 18:07:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|