Fiat Cinquecento 900i Happy 1996'
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,004
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Fiat Cinquecento 900i Happy 1996'
Cienki jeździ dzielnie, nadal pali jak smok
Parę dni temu padła mi linka sprzęgła (połowa drucików się oderwała od zaczepu przy pedale). Także sprzęgła używałem tylko do ruszania z miejsca, a dalej już bez, byle dojechać. Linkę kupiłem, wymieniłem, koszt 26zł.
Silnik jak się okazuje gustuje w oleju, dlatego po 2 tys przejechanych km musiałem mu trochę dolać. Nie pamiętam ile było nalane jak go kupiłem, więc nie wiem jak wysokie jest to zużycie. Chyba będzie trzeba pomyśleć nad pierścionkami, albo Xado. Poza tym, przypadkiem okazało się, że silnik pluje olejem do filtra (przez odmę)...
Tutaj błotniczek, który muszę wymienić, bo go ruda zżera.. Ogólnie w czasie zimy proces ten nieźle przyspieszył. Felgi też ucierpiały...
Nadal nie wiem, dlaczego spalanie jest tak wysokie. Sprawdziłem sondę lambda, jej zachowanie i wartości napięć są prawidłowe. Muszę jeszcze sprawdzić czujnik temperatury cieczy na termostacie, czy aby na pewno jego rezystancja jest właściwa i odpowiednio się zmienia. Jeżeli będzie ok, to chyba pozostanie tylko podpięcie się pod kompa.
citroen-XM.pl
|
|
22-03-2015 14:20:45 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Fiat Cinquecento 900i Happy 1996' - BigSoft - 22-03-2015 14:20:45
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|