Suzuki - od Damiana ;P
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec

Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Suzuki - od Damiana ;P
Tak więc... Jest postęp  Wczoraj zamówiłem komplet uszczelniaczy olejowych do lag, wraz z uszczelniaczami przeciwpyłowymi. Nawet udało się zakupić oryginalny komplet  Komplet tani nie był, ale mam nadzieję, że posłuży baaardzo długo!  W tym tygodniu zakupię jeszcze olej do lag, w zasadzie w necie ciężko wyszukać jakiekolwiek informacje, na temat tego, jaki olej powinien być w lagach, ale zawieszenie jest zapewne od firmy Showa, więc trzeba będzie posiedzieć nad tabelką i dobrze zaplanować wybór oleju. Jednak przypuszczam, że skończy się na tym, że nie będzie mi się chciało tego jakoś specjalnie analizować i skończy się na kupnie Castrola 10W do lag. Wymianę, zaplanowałem na sobotę, więc mam nadzieję, że uda mi się w miarę szybko ogarnąć te lagi. Tak czy inaczej, chcę zrobić tak, aby moto było gotowe na niedzielną przejażdżkę  Fotki na pewno się pojawią, z wymiany uszczelniaczy
W następnej kolejności zajmę się zregenerowaniem przedniej tarczy hamulca i wymianą klocków i płynu, następnie hamulec tył (wymiana szczęk), ostatni w kolejce jest akumulator. Mam nadzieję, że na przestrzeni miesiąca-półtora, uda mi się to wszystko ogarnąć. Niestety, na wszystko co związane z dwoma kółkami muszę zarobić sobie sam  Na wszystkie zachcianki pieniądze dostaje, ale kiedy pada hasło "..do suzuki..." - radź sobie sam, Twój motocykl

|
|
16-03-2015 21:38:51 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Suzuki - od Damiana ;P - Damian4570 - 16-03-2015 21:38:51
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|