Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jubilat 2 - 1980
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,609
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Jubilat 2 - 1980
A wyregulowałeś go? Ja ściskam hamulec tak, żeby została jak najmniejsza przerwa, ale żeby nie ocierał gdy się zakręci kołem (między gumami hamulca a kołem) i jednocześnie naciągam mocno linkę (już włożoną, ale jeszcze nie przykręconą) i dopiero wtedy przykręcam linkę śrubą do hamulca (to wszystko trzeba zrobić na raz. Dobrze jest mieć kogoś do pomocy, ale zawsze można też związać ze sobą ramiona hamulca odpowiednio długim sznurkiem). Chociaż najbardziej pasuje do niego piasta z hamulcem w pedałach (hub with brake in pedals), czyli tak zwane "torpedo". Ten tym hamulca jest wygodniejszy i moim zdaniem skuteczniejszy niż hamulec szczękowy (taki masz założony). Jeżeli coś w twoim nie działa, a masz czas to możesz się przejechać na jakiś skup złomu, kupić identyczne koło (rozmiar dowolny, wszystkie koła Romet miały takie same piasty, nawet mogą pasować części z kół innych firm) z takim hamulcem i wymienić niektóre części. Ja tak robię i wszystko ładnie działa. Stare części są lepsze (wytrzymalsze) od nowych.
|
|
15-03-2015 00:51:54 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jubilat 2 - 1980 - Dawdzio - 15-03-2015 00:51:54
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|