Romet Chart czy MZ ETZ 50?
|
Autor |
Wiadomość |
ko_sa
Nowy
Liczba postów: 2
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Romet Chart czy MZ ETZ 50?
Taaa...jakieś 20 lat temu pewnie bym tak pojeździł hehe...a wracając do charta, to dziwi mnie to, że ten z drugiego zdjęcia (nie mój) wygląda na oryginał. Jak już mówiłem, zupełnie nie znam historii mojego motocykla, ale mam spore wątpliwości czy komuś ponad 10 lat temu (a może więcej) chciało się, samemu, tak przerabiać motocykl żeby wyglądał jak MZ. Dość dobrze pamiętam te czasy ;-) i robienie takich rzeczy nie było w modzie, w ogóle takie pojazdy nie były wtedy w modzie, na MZ to nikt nawet nie spojrzał, że o Rometach nie wspomnę, dopiero od jakiegoś czasu stało się modne zbieranie takich pojazdów. 10 lat temu miałem kilku znajomych wśród gdyńskich motocyklistów, zrzeszonych w jednym z klubów i wiem jakie mieli podejście - stary IŻ, AVO Simson albo Junak owszem czemu nie, ewentualnie MZ Trophy albo SHL. Nikt nawet patrzeć nie chciał na takie wynalazki jak ETZ czy polskie "ścigacze" lata 80tych. Stąd moje spore wątpliwości co do "nie oryginalności" tego malowania, muszę głębiej poszperać i może czegoś się dowiem w tej sprawie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-02-2015 01:07:03 przez ko_sa.)
|
|
15-02-2015 00:59:26 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Chart czy MZ ETZ 50? - ko_sa - 15-02-2015 00:59:26
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|