Romet Pony 50M3
|
Autor |
Wiadomość |
herbi
Nowy
Liczba postów: 13
Imię: Herbert
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Romet Pony 50M3
Nie było moim zamysłem robienie na tym forum zamieszania,po prostu w sprawach remontu jestem dosyc ortodoksyjny.
Moje samochody też staram sie robic w miare mozliwości oryginalnie W temacie powitania podałem link do forum gdzie jest opisany remont Fiata X1/9
Wracając do motorynki,ktos powie,że to tylko motorynka,nie ważne jaka ma lampe,ale dla mnie to ważne.Mam małą wiedze na ten temat,szukam w internecie i przyznam szczerze nie znalazłem zdjecia motorynki z taka lampą od Ogara,ale to wcale nie znaczy ze fabryka mogła taki bubel wypuścic,
Niedamno na innym forum była dyskusja na temat zderzaków w Fiacie 126p.Od którego roku wychodziły modele z plastikowym zderzakiem.
Otórz mój ojciec odbierał malucha w 83r w fabryce w Tychach,byłem z nim po ten samochód.Rocznik 83 miał juz plastikowe zderzaki i szerokie listwy na drzwiach,a w salonie stały maluchy z tego rocznika z chromowanymi zderzakami i listwami na drzwiach,takich w ogóle nie widywało sie na ulicach.
To samo dotyczyło lusterek,zdarzało sie ze pózniejsze roczniki wychodziły z chromowanymi lusterkami,a wczesniejsze miały juz plastikowe.
Wszystko zalezało co było akurat na magazynie.
Jesli uważacie,ze takich motorynek z takimi lampami nie było,zgodzę się z tym i założe z ramka.
Jest moze na tym forum dział "kupie/sprzedam"
Jesli nie ,to napiszę tutaj,ze szukam takiej lampy w stanie dobrym/bardzo dobrym.Ramka moze być do chromowania,byle nie miała uszkodzen typu wgniecenia.
bede tez potrzbował kolanga wydechu.To jest chba marzenie ścięteg głowy by takie kolanko do M3 znaleść nowe.
Moze ktoś z Was ma używane, bedzie i tak położony nowy chrom,byle nie było pogiete,moje jest całe zdeformowane,wyglada na to że ktos doginał na zimno inne kolanko.
Mysle,ze nowe dało by sie dogiąc na gorąco i na nowo pochromować.
dajcie znac jak ktos ma poszukiwane prze zemnie części.
|
|
12-02-2015 23:04:42 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Pony 50M3 - herbi - 12-02-2015 23:04:42
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|