Chart by Janusz94
|
Autor |
Wiadomość |
janusz94
Rezonator
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/nowy.png)
Liczba postów: 65
Imię: Janusz
Pojazd: Inny
|
RE: Chart by Janusz94
Sprzęgło ogarnięte ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
Prądnica zachowuje się troche dziwnie. Jest jedna cewka z której zasilam trafo do modułu. I w praktycznie całym zakresie obrotów daje napięcie na poziomie 12,1-12,5V. Cały czas nie miałem kiedy nawinąć cewki która byłaby obciążona tylko żarówką do testów.
Dobra wiadomość jest taka że na zasilanie cdi uzyskałem prawie 460V na biegu jałowym i w okolicach 500V na wyższych obrotach, przez co iskra jest bardzo mocna i pewna.
Gorsza wiadomość jest taka że wczoraj jadąc dość spokojnie 3b i max 6000rpm próbowało mi łapnąć tłok :/ jednak sytuacja uratowana sprzęgłem i zgaszeniem silnika. Przyczyna nie znana bo dawka bardzo bogata, oleju sporo fullsyntetyka panolin. Temperatura na cylindrze też nie była za duża a jednak. Prawdopodobnie 6setek luzowania do takiego stwora to za mało. Trzeba to na prawdę spokojnie docierać.
Skończyłem poradnik o liczeniu układów wydechowych. Wersja próbna trafiła do kilku osób, od części dostałem już opinie, za kilkoma jeszcze czekam. Niebawem udostępnie na forum link do pobrania.
Pozdro
|
|
01-02-2015 13:37:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Chart by Janusz94 - janusz94 - 01-02-2015 13:37:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości
|
|