Skoda 105 S 1981
|
Autor |
Wiadomość |
jurek_j
Technik
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 830
Imię: J
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Skoda 105 S 1981
Kiedyś natrafiłem na zdjęcia na picasie, długo przeglądałem albumy ze zdjęciami tej Skody, faktycznie jest ładna, bardzo ładna!
No, zimą, a ogółem w chłodniejsze dni, to warto przysłaniać chłodnicę. Nie wynika to ze zboczenia, tylko do dążenia do szybkiego nagrzania i zdolności utrzymywania temperatury bliskiej optymalnej, termodynamika sama, samiuchna.
Dętki w kołach, w aucie które nie jest upalane w terenie (itp. itd.) to zbędny balast, częściej trzeba sprawdzać ciśnienie w kołach i uzupełniać je, więcej ciężarków do wyważenia trzeba używać, starzy wulkanizatorzy czasami udają chorych jak zobaczą dętkowe koła. W kancie mam na dętkowe koła założoną samą oponę i jest mi z tym źle, bardzo źle, bo wiem czym może to się skończyć. Trafiłem na takiego co się znał, co nie potrafił odróżnić dętkowej felgi od bezdętkowej, a ja wtedy też nie wiedziałem po czym to się poznaje...
Fajne te czarne tablice na niej były. Bardzo fajne. No i rocznik też jedyny słuszny ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-01-2015 11:45:03 przez jurek_j.)
|
|
28-01-2015 11:44:43 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Skoda 105 S 1981 - jurek_j - 28-01-2015 11:44:43
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|