Telefon z windows phone 8.1
|
Autor |
Wiadomość |
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Telefon z windows phone 8.1
(24-01-2015 23:32:31)Damian4570 napisał(a): MyPhone - mi to wygląda na jakiegoś taniego Azjatę.. Nie ufam tej marce.
Sam chcę sobie kupić Lumię 735, a miałem już Lumię 610 z WP 7.5 i Samsunga Galaxy Y - RAM-u Lumia miała mniej (256mb), Samsung ma 384mb. Procesor w Nokii to tylko 800 MHz 1x, Samsung 832 MHz 1x.
I tutaj pewnie większość z was myśli, że Nokia mimo słabszych od Samsunga parametrów bardziej się zacinała... Ale to nie prawda!
Samsung, wszystkie aplikacje zamknięte - od 180mb RAM-u zajęte i wyżej, Nokia, włączona gra w tle, przeglądam internet - zero ścinki, czasem była jakaś mniejsza ale nic po za tym. Android na tym etapie miał co chwila problemy, często aplikacje się same zamykały.
Nokia ma 8GB wbudowanej pamięci, więc mogę wygrywać gier, aplikacji do bólu. Anime, filmy po parę godzin bez problemu wchodziły.
Ale.
Nokia miała ten problem, że trochę zdupczyli wgrywanie do niej plików, jakichkolwiek (mówię tu o 610 - nie wiem jak jest w nowszych Nokiach). Aby przegrać pliki musisz pobrać darmowe oprogramowanie, specjalne dla Nokii, i dla nieogarniętych w tym programie (z początku dla każdego nowego użytkownika Nokii).
Ogółem moja ocena Lumii, wszystkich jakie widziałem, trzymałem, używałem, chociaż na chwilę to 8/10.
Android jest kiepski na słabe sprzętowo telefony, bardzo wymagający system.
Wszystkim polecam Nokie, tylko Nokie...
Co do pierwszej części wypowiedzi się zgodzę. Myphone to taka sama polska firma, jak dzisiejszy Romet... Co do tego zamulania Androida na słabszych telefonach, też się zgodzę, ale tylko częściowo. Dlatego, że nie trzeba być zaawansowanym programistą  Żeby zrobić root'a i wgrać CM i nowy ROM  Ostatnio mój kolega który ma S2 właśnie zrobił root'a, wgrał nowego ROM'a, następnie touchwiza (nowego z S5) i co się okazało? Że ta S2 śmiga znacznie szybciej niż Note 2 (nawet z włączonymi w tle aplikacjami) - czyli da się? Da się  Ja osobiście pozostanę już przy Androidzie  A WP - trzeba przyznać, nie jest wymagającym systemem i nie zamula bez potrzeby 
[/quote]
Tak. Ja robiłem niedawno roota i parę innych rzeczy. Wgrałem Hyperion (czy jakoś tak), telefon przeczyszczony na kompie. Po paru godzinach dupa, jest jak było przed zrootowaniem.
W Nokii zbił mi się ekran i nie ma dotyku, ale niedługo daję go do naprawy
Wszystkim polecam Nokię
 Romet Charteł bogiem mym
 Romet Traper nałogiem mym
 CZ 3 5 0 zapiernicza tuż pod Z E R O
W sensie zamyka licznik 
|
|
25-01-2015 01:04:13 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |