Ocena wątku:
- 2 głosów - 4.5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jawa 50 (Ogar 200) Nie pali..
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: Jawa 50 (Ogar 200) Nie pali..
(05-01-2015 23:12:04)buteks102 napisał(a): Piszesz "cewki wyglądają jak nowe". Chłopie te nowe cewki jeżeli są chińskie (a zapewne są, bo ładnie wyglądają) to czasami można je zajechać w 2 miesiące. Jeżeli w środku padła izolacja, zwiera gdzieś zwoje, za małe napięcie i słaba iskra na świecy. W tych silnikach Jawki, zapłon to jedna wielka improwizacja. Ja zawsze sam nawijałem cewkę WN drutem z agregatu od lodówki, a butelkową mam od Simsona. Nie kupuje tych "nowych cewek bo to gónwo. Platynki masz czeskie? Są one dostępne.
Sprawdź jeszcze czy ci nie łapie "lewego powietrza" pod gaźnikiem uszczelka. U moich kumpli częsta usterka, którą im naprawiam.
Pokombinuj z dolotem. Spróbuj bez filtra też odpalić, albo z zamkniętym powietrzem całkowicie.
Podchodzisz do tego troche zbyt gwałtownie,
Jedna wielka improwizacja mówisz, To po prostu trzeba wszystko zrobić raz , a dobrze i porządnie, ja przejcheałem bezobsługowo 3 tys. km, jawką, bez zaglądania do zapłonu, Wystarczy wszystko dokłądnie zrobić.
Sama, cewka butelkowa , wiadomo można kupić za 20 zł i za 40.
Sam od siebie polecam tą droższą firmy Elprom, jakoś jest naprawdę taka jak powinna
Lewe powietrze, nawet gdy by łapał, powinien odpalić.
Skoro silnik można odpalić bez gaźnika, to chyba wtedy ma lewego powietrza mnóstwo a jednak odpali.
Tutaj problem, siedzi w Zapłonie, iskra jest ewidętnie zbyt słaba, albo jest w nie odpowiednim momencie,
|
|
05-01-2015 23:38:32 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jawa 50 (Ogar 200) Nie pali.. - kondzio310 - 05-01-2015 23:38:32
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|