Jak to jest z dokumentami ?
|
Autor |
Wiadomość |
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec

Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Jak to jest z dokumentami ?
(19-12-2014 17:55:27)MiszczuRR napisał(a): wolę motocykl :0
Ehhhh... Śmiać mi się chce czytając ten temat xD Kolego, Semmao dobrze Ci radzi, jak chcesz się pakować nawet w motorower nie mając na niego pieniędzy? Samo zatankowanie go to nie wszystko, jeszcze dochodzi ubezpieczenie, oraz olej do mieszanki i do skrzyni (na samej 95-tce, za długo nie pojeździsz  ) Napisałeś, że wolisz motocykl... Tia, tylko, że koszta jego utrzymania (zwłaszcza ubezpieczenia wyglądają mniej więcej tak: ubezpieczenie, w moim przypadku obejmuje również plecaczek  , to koszt 445 zł (i to najtańsze), dlaczego tak drogo, bo jestem początkującym kierowcą  , koszt rejestracji/przerejestrowania 130.50 zł, przegląd dla motocykla co roku, 101 zł) Do tych kosztów, nie doliczyłem oczywiście kosztów paliwa i eksploatacji (np: zmiana filtrów). Tak więc sprawa tania nie jest, bo opłaty ubezpieczenia płacisz co roku i za przegląd również. W Twoim przypadku najlepiej będzie, jeśli motorower zarejestrujesz na rodzica, oczywiście minusem tego jest to, że Tobie nie będą się zbierały zniżki
A jak nie stać Cię nawet na utrzymanie motoroweru, to poczekaj chwilę, dozbieraj trochę kasy i przemyśl to wszystko na spokojnie

|
|
21-12-2014 01:15:25 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jak to jest z dokumentami ? - Damian4570 - 21-12-2014 01:15:25
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|