Niebieski Kadet
|
Autor |
Wiadomość |
blackrider
Motocyklista
Liczba postów: 6
Imię: Kuba
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Niebieski Kadet
Witam po krótkiej przerwie.
Zacząłem już coś działać. Siedzenie, przełącznik, gumy na golenie i brakujący element ramy już zamówiłem od użytkownika joozek, za co mu bardzo dziękuję. Na dniach też przyjdzie stopka centralna i pokrywa do bagażnika. muszę jeszcze znaleźć sprawny automat.
Ogólnie to mam ogromną prośbę do was. Niedługo zjadę do domu i chcę zrobić jak najwięcej przez ten czas. Chciałem sobie podzielić części na grupki, przy których trzeba wykonać taką samą pracę. Niżej wyjaśnię o co chodzi. Na wstępie tylko zaznaczam, że nie ani trochę nie orientuje się w galwanizacji i ogólnie lakierowaniu itp. Nie bijcie więc za moje braki w nazewnictwie oraz niewiedzy podstaw.
Zależy mi tylko na oryginale, więc żadne modyfikacje nie wchodzą w grę.
1. Rzeczy, które były chromowane to: obręcze, kierownica, błotniki (w mojej wersji),sprężyny amortyzatorów, golenie, kolanko wydechowe, tłumik (czy czarny był we wszystkich), obwódka lampy i prędkościomierza, elementy siedzenia, nóżka zmiany biegów i kopajka, nakrętka ma górnej półce.
2. Do szkiełkowania: piasty, mocowania klamek (chyba, że były malowane), przełącznik świateł, amortyzatory (bez sprężyn), nóżka hamulca tylnego
3. w ocynk: wszystkie śrubki, szpile itp, pręt od hamulca, sprężynka od stopki centralnej, wodziki od hamulców (nie wiem jak to nazwać, chodzi mi o to w co wkładamy linki przy piastach), nakrętki kolanko-cylinder i kolanko-wydech, blaszki do regulacji naciągu łańcucha.
Jak czegoś zapomniałem to piszcie i poprawcie jak się gdzieś mylę. Podkreślam jeszcze raz, że zależy mi na tym aby było jak w oryginale. Nie wiem co z klamkami; polerowane czy w ocynk ? Silnik wiem, że mogę wyszkiełkować, ale nie będę tego robić.
Pozdrawiam
P.S. Ale z tego litania wyszła.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-12-2014 21:07:05 przez blackrider.)
|
|
09-12-2014 21:05:26 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Niebieski Kadet - blackrider - 09-12-2014 21:05:26
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości
|
|