Ocena wątku:
- 4 głosów - 2.75 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Universal Zenit '90 by JGNZM
|
Autor |
Wiadomość |
Dawdzio
Hold my mustache!
Liczba postów: 2,623
Imię: Dawid
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Romet Zenit - znaleziony na złomie.
No nareszcie ktoś przyniósł jakiś wrak. Hurra
Czy jest ta magiczna część zwana drążkiem do regulacji siodełka? Bo zastanawiam się półtorej godziny i nic mi nie przychodzi do głowy.
Zębatka przednia wygląda na oryginalną, ale nigdy nic nie wiadomo ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif) Od wewnętrznej strony zębatki powinien być znak Rometu i ilość zębów (zXX, gdzie X to cyfry). W tym przypadku to będzie z46. Druga sprawa to to, że nawet jak to będzie oryginalna zębatka Rometu, to nie znaczy, że to jest oryginalna zębatka z tego roweru ( ![:F :F](images/zab.gif) ), bo on miał przerzutki i ta zębatka będzie za szeroka dla łańcucha, który będzie za szeroki dla maszynki do przerzutek, a skoro chcesz zrobić go na oryginał (a chcesz, prawda?) to będziesz musiał ją zmienić na węższą. Łańcuch też. Teraz masz założoną przerzutkę "na stałe" na szerokim łańcuchu. Można tak jeździć, ale to raczej jest bez sensu, bo i tak do hamowania trzeba używać ręki. Do "torpeda" używa się szerszego łańcucha niż do przerzutek. Ja mam w Zenicie korbę, która ma trochę krótsze ramię od standardowej (takiej jaka jest u ciebie), ale nie wiem czy moja jest oryginalna.
Do nalotu rdzy polecam "Power Fist-kamień i rdza" z biedronki i szorstką stronę gąbki do naczyń (mogą być te najtańsze, płaskie z tego samego sklepu, bo są tanie, dobre i dużo). Z głębszymi wżerami niestety sobie nie poradzi.
Aha. I jak odnosisz się do wiadomości najnowszej (tuż nad twoją) to nie kopiuj jej treści, bo z automatu się czyta drugi raz tamtą wiadomość. Szczególnie na telefonie. Trochę to denerwuje
Post zawiera lokowanie produktu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2014 22:41:26 przez Dawdzio.)
|
|
07-12-2014 22:32:22 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Zenit - znaleziony na złomie. - Dawdzio - 07-12-2014 22:32:22
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|