Jak zarobić?
|
Autor |
Wiadomość |
Dolan
Nowy
Liczba postów: 67
Imię: Artur
Pojazd: Romet Pony
|
RE: Jak zarobić?
(06-12-2014 00:19:48)Damian4570 napisał(a): Jak masz pojęcie i doświadczenie (w co wątpię) kup stacje do lutowania BGA/SMD (polecam IR6000) - zabierz się za wymianę układów graficznych. Uwierz mi, kasa pewna (elektronika zawsze zejdzie). Załóż jednoosobową firmę i jedziesz z biznesem Oczywiście bez doświadczenia nic nie zdziałasz i odpowiedniej wiedzy Na a do tego trzeba "trochę" na początku zainwestować, bo sama stacja to nie wszystko, musisz dokupić materiały (np: potrzebny układ BGA) no i wydawać pieniądze z głową. Pomijam poboczne koszta (np: izopropanol do czyszczenia, dodatkowa stacja lutownicza i tysiąc innych pierdół potrzebnych do wymiany)
Propozycja fajna, ale nie ten wiek na założenie takiej działalności. Takie rzeczy to już robiłem. Tyle, że używałem zmywacza do paznokci (do zmycia pasty termo i oczyszczenia procesora i układu) i świeczki. Laptopy działają do tej pory I to był bardziej rebaling, a nie wymiana BGA.
Ze zbieraniem aluminium i innego złomu to nie ma gdzie. Tu gdzie mieszkam to wieś większość osób pracuje w mieście, ogólnie zadupie. Z rolnikiem to też nie ma komu, bo tylko 2 osoby mają małe gospodarstwa.
Wszystkie niepotrzebne graty co mam już sprzedałem, kasa poszła na nowy komputer
Korepetycje też raczej nie.
Co umiem robić... potrafię naprawić sprzęt elektroniczny komputer / laptop, z telefonami nie miałem jeszcze do czynienia, ale pewnie podobne, ściąć trawę, przynieść to i tamto takie podstawowe rzeczy które robi się na swoim podwórku.
Myślałem nad nauką języka html i podobnych żeby robić strony internetowe. Opłacało by się takie coś?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2014 00:38:30 przez Dolan.)
|
|
06-12-2014 00:36:54 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Jak zarobić? - Dolan - 06-12-2014 00:36:54
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|