82' Motorynka 50-M-2 by R4fku
|
Autor |
Wiadomość |
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: 82' Motorynka 50-M-2 by R4fku
UP
W sumie to nie wiele się ruszyło, moje spolerowane kartery uległy nieodwracalnemu uszkodzeniu (mam nauczkę, waliłem młotem co prawda przez drewienko, ale za późno zorientowałem się, że przesuwka na wałku kopniaka jest założona na odwrót i karter od strony sprzęgła pękł).
Po jakimś tygodniu od znajomego kupiłem kompletny silnik, dostałem również wał, na który nakładam nowe łożyska (jedno jest, dwa pozostałe w drodze), metodą najlepszą na domowe warunki, opiszę to w FAQ, być może komuś się przyda).
Co do ramy to pracowałem trochę nad kołami i hamulcami. Na szczęście wszystko udało mi się fajnie wyregulować, więc motorynka będzie się fajnie odpychać, ale i też i dobrze hamować (mam taką cichą nadzieję).
Ostatnimi czasy niestety braknie gotówki na to wszystko, do tego trafiła się okazja na kupno ogara 200, który okazał się strzałem w 10 (moim zdaniem przynajmniej). Być może kiedyś go wam pokażę i opisze nieco konkretniej.
Tak ten złom na tą chwilę wygląda. Elementy, których nie ma czekają na lakierowanie, a mi nie dość, że brakuje kasy to lakiernia oddalona jest o 30km, a i tato ciągle nie może czasu znaleźć. Dlatego wszystko na dniach pójdzie w podkład (to co wyszkiełkowane rzecz jasna).
Powiedzcie mi jeszcze, czy ta łapka jest od tego? Czyli od sprężyny, którą się zaczepia za to i do stopek centralnych
P.S Inne motorynki tak obsypujecie cukrem i polewacie miodem, a moją coś nie bardzo. Co jest? Kolor nie taki?
pozdr
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
05-12-2014 01:46:43 |
|