Niebieski Kadet
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Niebieski Kadet
Wg oryginału; długość od osi dolnego otworu zacisku sztycy, do górnej krawędzi wynosi 45 mm (4,5 cm).
Te cięcia to wynik nieco za długiej ramy w tym miejscu i brak możliwości obniżenia do min siedzenia. Na Kadecie siedzi się tak jakoś dziwnie wysoko i blisko kierownicy. Ja w swoim Kadecie też to przerabiałem i teraz w Pegazie
Jak chcesz gdzieś powinienem mieć taki kawałek ramy z tym spłaszczonym zaciskiem sztycy. Nie musiałbyś profilować, a jedynie dobrze pospawać. Jak byś miał problem z porządnym oszlifowaniem spawu, to polecam szlifierkę kontową z tarczą ścierną listkową.
Jeszcze jedno, gdybyś jeszcze potrzebował oryginalne siedzenie do Kadeta podaj mi na joosko@interia.pl swojego maila to Ci prześlę zdjęcia siedzenia które mi zostało. Stan i cena myślę, że Cię mile zaskoczy.
Znalazłem swoje zdjęcia; z lewej blacha siedzenia oraz elementy mocowania, sztycy nie widać ale też mam. Na drugim zdjęciu z prawej strony siedzisko. Można założyć i jeździć, ja bym jednak dał do tapicera i wymienił tylko tylny element. Koszt nie wielki bo to derma.
Zdjęcia;
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2014 00:15:58 przez joozek.)
|
|
05-12-2014 00:01:29 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Niebieski Kadet - joozek - 05-12-2014 00:01:29
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|