Niebieski Kadet
|
Autor |
Wiadomość |
blackrider
Motocyklista
Liczba postów: 6
Imię: Kuba
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Niebieski Kadet
(03-12-2014 22:46:30)Bartek napisał(a): szału nie ma. Wg mnie przepłaciłeś i to grubo przepłaciłeś..
W tym stanie i z takimi ubytkami jest wart max 400 zł. Ale skoro już tyle dałeś to powoli rób go na oryginała bo kadetów coraz mniej. Czekam na postępy w pracach. Powodzenia !
Chciałem właśnie robić na oryginał, tylko nie wiem co z tą cholerną ramą. Na allegro i olx nie mogę znaleźć ramy do kadeta z papierami, są tylko bez. Nie wiem, czy jest sens pakować kasę w tą ramę... Myślałem żeby wystawić tą ramę na allegro i poszukać innej. Obawiam się, że ja go odpicuję, a potem nie będzie nic wart. :/ Czy tak ścięta rama nie będzie przeszkadzała dolotowi powietrza do gaźnika ? Wcześniej nie miałem założonej tej gumy łączącej gaźnik z ramą, a teraz ją kupiłem i się zastanawiam, czy będzie ok.
Czy któraś z tych stopek nadaje się do Kadeta ?
http://allegro.pl/podnozki-stopka-centra...44509.html
http://allegro.pl/romet-kadet-stopka-cen...18059.html
W schematach w katalogu części zamiennych wyglądają inaczej (podobne do tych w motorynkach, wygięte do tyłu), ale tu piszą, że niby oryginał. Jak przeglądałem zdj innych Kadetów to też widziałem albo takie albo takie. Może się zmieniły w którymś roku ?
(03-12-2014 23:08:36)bartoszek5k napisał(a): (03-12-2014 18:15:22)Kostian napisał(a): Może i przepłacił ale jak ma pasje kasa się nie liczy!
Pasja, pasją, ale racjonalnie trzeba myśleć, bo tak to choćbyś miał kase to ją roztrwonisz raz dwa
Niestety jak kupowałem to nie pomyślałem aby podnosić siedzenie do góry. Nie spodziewałem się ściętej ramy. Jak patrzyłem na jakichś innych forach i chyba nawet tutaj to ludzie kupowali kadety z podwójnymi kanapami i ramy pościnane nie były. Trafiłem w dziesiątkę widzę.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-12-2014 23:56:44 przez blackrider.)
|
|
03-12-2014 23:53:57 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Niebieski Kadet - blackrider - 03-12-2014 23:53:57
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
|
|