| 

| 
					Chart bezpośrednie napełnienie i wiele innych usprawnień
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| hohowski   Nowy

Liczba postów: 1
 Imię: Jacek
 Pojazd: Romet Chart

| 
			| RE: Chart bezpośrednie napełnienie i wiele innych usprawnień 

wałek.PDF  (Rozmiar: 119.26 KB / Pobrań: 51)
Nie wiem czy udało mi się ale chciałem załączyć do tej odpowiedzi dokument PDF w którym możecie obejrzeć projekt w 3d wałka wybieraka, jaki mam zamiar zrobić na frezarce 3d 
No i udało się!!! 
Dla dopełnienia informacji wałkiem można obracać więc można go obejrzeć z każdej strony. Nie ma na nim pokazanych gwintów na końcówkach bo w tym rysunku jest ważne dla maszyny jednie kształt rowków i bieżna na której one są. 

Zapomniałem jeszcze dodać, że ostatnio przeanalizowałem książkę Bella odnośnie wykonań wydechu i chciałem powiedzieć, że program Exchaustor 2t czy jakiś tam, liczy dokładnie takie same tłumiki jak te które wychodzą ze wzorów. Różnice jakie są to obliczenia strojenia wydechu - nie zgodziło mi się strojenie wyliczone z wzoru z wyliczeniem z programu oraz wartości współczynników, które decydują o tym samym co w wyliczeniach Bella ale trzeba ich wartości lekko pozmieniać w stosunku do wartości Bella aby dostać identyczny tłumik. Artykuł Bella jest o tyle fajny, że podaje jakie wartości tych współczynników trzeba przyjmować dla danych pojemności aby rezultaty były najlepsze i to jedyna wartość jaka moim zdaniem płynie z jego zapisków.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2014 12:32:41 przez hohowski.)
 |  |  
	| 23-11-2014 12:04:47 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Wiadomości w tym wątku |  
| RE: Chart bezpośrednie napełnienie i wiele innych usprawnień -  hohowski - 23-11-2014 12:04:47 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

| 

|