Teflonowe tuleje przedniego zawieszenie OGAR 200
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Teflonowe tuleje przedniego zawieszenie OGAR 200
Wymiaru zewnętrznego tulei nie pamiętam, może jutro Ci podam jak nie zapomnę , Wymiar wewnętrzny 25 mm. Musisz też wiedzieć, że występują tuleje o cieńszych lagach 23 mm z wcześniejszych lat produkcji. Ich wymiary też Ci jutro podam.
Co do samego pomysłu, dorobienia ... już wyżej napisałem ... sam jestem zwolennikiem takiej metody. Sam kiedyś dałem się nabrać i kupiłem "nowe chińskie" Gdzieś tam leżą i to ze 2, 3 komplety
W poście odniosłem się tylko do pasowania. Owszem Robaki to nie ścigacze, zresztą patent z tulejami ciernymi to istne ignoranctwo Niewielka ilość piachu i po uszczelnieniu, nie mówiąc już o powierzchni lag, jej chromach. Jeżeli chcesz je robić masowo to wymiary powinieneś zrobić z pasowaniem 0,2 ... i tak je trzeba pasować po ich wciśnięciu. większość z nich ma po kilkadziesiąt lat i zużytą powierzchnię. Czytałem tu gdzieś na forum, że ktoś tuleje docierał pilnikiem i wiertarką byleby "wlazły" ... to dopiero ignorancja i WT.
Pozdrawiam ... cena może być niska ... sam to przerobiłem ... choć robię tylko dla siebie po 1 komplecie.
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-11-2014 00:33:33 przez joozek.)
|
|
14-11-2014 00:29:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Teflonowe tuleje przedniego zawieszenie OGAR 200 - joozek - 14-11-2014 00:29:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|