Komar 2350 - kolejny Robak
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: Komar 2350 - kolejny Robak
No to wyszła buba z tą tabliczką znamionową ![Huh Huh](images/smilies/huh.gif) Wydawało mi się, że wczytałem się w model 2350 dobrze, niestety nie miałem oryginalnej tabliczki. Zdecydowałem się na tą ZZR - no chyba jednak źle zrobiłem.
A dziś byłem w WK i okazało się, że Pani nie ma takiej marki jak ZZR Komar w spisie, więc w dowodzie będzie KOMAR, model 2350 - chociaż tyle.
Przy okazji okazało się, jak nie kompetentni są nasi urzędnicy. ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) w WK.
Jak za pewne niektórzy pamiętają, próbowałem ustalić rok produkcji mojego Komara. Nie pasował mi rok produkcji 1984 jaki był w dowodzie rej. Dzięki podpowiedzi pana diagnosty, już przy wcześniejszych moich u niego wizytach, wpadłem na pomysł nabicia właśnie nowej tabliczki znamionowej z rokiem produkcji 1974. Tak sobie gadaliśmy jak to kiedyś odmładzano pojazdy itp ... więc wpadłem na taki fortel. Ustaliliśmy wczoraj z panem diagnostą, że skoro na tabliczce znamionowej jest 1974 rok, to on w rubryce "inne" dokonał zapisu ... " na podstawie nr vin i tabliczki znamionowej - ustalono rok produkcji 1974" do tego inne drobiazgi jak naciski, osie itp.
Dziś w WK, złożyłem dokumenty, łącznie z tym przeglądem od diagnosty. I co? Pani wszystkie dane przepisała właśnie z tego papieru, a nie z umowy kupna sprzedaży i starego dowodu. Na razie dostałem dowód tymczasowy, za miesiąc odbiorę właściwy. Mam nadzieję, że też z 1974 rokiem produkcji.
Pewnie się spytacie ile mnie to kosztowało? ano nic, no prawie ... poza tym, że byłem dla Pani uprzejmy i się uśmiechałem ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
WNIOSEK ... w sumie można tak kombinować ze wszystkimi Robakami z lat 60 i 70, gdzie nie było 2 pierwszych cyfr oznaczających rok produkcji.
Wystarczy mieć odpowiednią tabliczkę z nr vin ... "Przecież ona jest najważniejsza". ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif)
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
29-10-2014 01:14:55 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Komar 2350 - kolejny Robak - joozek - 29-10-2014 01:14:55
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|