Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Wagant '89
|
Autor |
Wiadomość |
Komando
Nowy
Liczba postów: 15
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny Romet
|
Romet Wagant '89
Cześć!
Od paru miesięcy posiadam Rometa Waganta wyprodukowanego w 1989 roku. Rower kupiłem od starszego pana ok. 4 miesiące temu. Oto jak wyglądał w dniu zakupu:
Jak widać na zdjęciach rower utrzymanym w stanie dobrym. Zadbany przy jak najmniejszych kosztach, tyle żeby jeździć. Rower na pewno został przemalowany, aczkolwiek nie wygląda to źle. Brak rdzy na rowerze. Stan na dzień dzisiejszy:
Wyczyściłem i wypolerowałem wszystkie elementy chromowane i aluminiowe. Ramę umyłem i nawoskowałem. Wymieniłem:
- tylny błotnik - stary wyglądał bardzo źle, połamany i pogięty, przy czym poskładany został dość nieestetycznie,
- gumowe rączki - założyłem oryginalne "rometowskie", te co były, miały dość ciekawie wyprofilowany kształt do dłoni ale jazda z nimi nie była bezpieczna,
- dźwignia tylnego hamulca - stara już miała dość i założyłem oryginalną chromowaną z Rometa. Na wymianę czeka jeszcze lewa dźwignia hamulca, oczywiście chromowana. Niestety nie posiadam obejm do linek hamulca i przerzutki i na razie użyłem słynnych "trytytek" ( ewentualnie jeżeli ktoś wie jak to mniej więcej wygląda to proszę o pomoc). W przyszłości planuję zmienić kolor. Oglądałem już fabryczną paletę barw ale nie mogę się zdecydować. Na razie to wszystko, czekam na opinie na temat opisanego powyżej egzemplarza.
Romet Wagant '89
XB3 "Ukraina" '80
|
|
21-10-2014 14:52:05 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Romet Wagant '89 - Komando - 21-10-2014 14:52:05
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|