Mój pierwszy Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Mój pierwszy Ogar 200
Cóż, widzę trochę tutaj nie zaglądałem
Od ostatniej "naprawy" trochę się działo. Gaźnik jednak nie działał jak powinien, ale już go naprawiłem (koszt - 0zł). Potem podczas jazdy przez moją głupotę wykręciła mi się iglica pływaka i paliwo leciało ciurkiem  Ogólnie to nie chce mi się tego dokładniej opisywać, bo wszystko już pisałem, ale na stronce na facebooku. Więc jeśli kogoś na prawdę interesuje to co się dzieje z Ogarem to zapraszam tutaj: https://www.facebook.com/Quake200?ref=hl
Wklejam jeszcze dzisiejszy wpis ze stronki, tak dla leniwych
Dzisiaj Ogar miał taką małą "kompleksową" obsługę
W moje ręce wpadły dwa małe, ale przydatne smaczki. Seger dźwigni biegów (wcześniej miałem tam zrobiony własny patent z podkładką sprężynującą), oraz co pierwszy raz mi się zdarza - guma/uszczelka do otworu na kable w silniku. Przy okazji zakładania gumy w końcu zabrałem się za zabezpieczenie połączeń kabli rurką termokurczliwą. Poprawiłem też kabelek od świateł bo z końcówką (wsuwką) łączył się dosłownie jednym drucikiem  Do tego uzupełniłem braki w sprzęgle, a mianowicie dołożyłem dwie kulki do popychaczy. Tak, wiem, że tam oryginalnie jest jedna i tak też wcześniej miałem, ale ostatnio przypadkiem ją zgubiłem a znajomy na forum napisał, że osobiście dał dwie kulki i ma spokój, więc postanowiłem również to wypróbować. Do tego spuściłem stary olej, który wyglądał jak ropa i zalałem mu świeżutkiego LUX10  Także dzień zdecydowanie na plus. Maszyna chodzi aż miło posłuchać i pojeździć  Na jutro zaplanowałem zamocowanie kanapy, bo z przodu wciąż lata jak głupia (na filmie to nawet widać) i przez to z tyłu już jeden spaw puszcza  Mam trytki to będę działał  Ale o tym więcej napiszę jutro.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
20-09-2014 23:19:23 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mój pierwszy Ogar 200 - Quake96 - 20-09-2014 23:19:23
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|