| 

| 
					Simson S51 "Comfort/Enduro" by WieKu
				 |  
			| Autor | Wiadomość |  

| WieKu   Człowiek Lasu

Liczba postów: 41
 Imię: Adam
 Pojazd: Inny

| 
			| RE: Simson S51 "Comfort/Enduro" by WieKu 

A więc tak uporałem się z Simsonem    
Silnik rozebrany 
  (żeby nie było, te zdjęcie powyżej nie jest z mojego domu XD lecz z piwnicy/warsztatu) 

Elektryka zdjęta 

i sama rama na kółkach prezentuje się tak 

Gdy dzisiaj jechałem z nią i karterami pod myjkę ciśnieniową to ludzie się mnie pytali co to jest za rower XD a gdy mówiłem że Simson to mi nie wierzyli, dopiero po obczajeniu tabliczki znamieniowej uwierzyli    
Generalnie sytuacja wygląda tak :

Do wymiany : 

Wał, Łożyska, Uszczelki, Segery, Simmeringi, Tłok + Cylinder, Głowica ( nie jestem pewny, czy głowica z 50cc będzie pasować do Almota 60cc xD ?) Oringi, Śruty  skrzyni biegów, Sprężyna dźwigni sprzęgła, śrubeczki i kilka podkładek ale nie jestem pewny, bo może coś zgubiłem    Kolanko od Enduro i osłonka ale to w ostateczności zależy jak z kasą będzie, no właśnie Kasa to co wyżej wyszło mi ponad 500zł łącznie z przemianami w Enduro to będzie z 800zł.

Jutro idę lutować elektrykę bo jest "poklajstrowana" na izolatkę i tak niedbale zrobiona że ręce opadają, poprawię ją obczaję schematy i pozostanie czekać na przypływ gotówki. 

Myślę co jeszcze mogę na tę chwile zrobić ale bez kasy ani rusz, no chyba że śrubki policzyć i ramę rozebrać i przeczyścić dokładniej.

Mam pytanie czy jest możliwość podwyższenia w jakiś sposób Simsona ? 
Jeśli tak to jak ?    
Dzięki wielkie za odpowiedzi.

|  |  
	| 13-09-2014 00:07:02 |  |  

| ![[+]](images/Corporate/collapse_collapsed.gif)  
 |  

| Wiadomości w tym wątku |  
| RE: Simson S51 "Comfort/Enduro" by WieKu -  WieKu - 13-09-2014 00:07:02 |  

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|