Simson S51 "Comfort/Enduro" by WieKu
|
Autor |
Wiadomość |
WieKu
Człowiek Lasu

Liczba postów: 41
Imię: Adam
Pojazd: Inny
|
RE: Simson S51 "Comfort/Enduro" by WieKu
A więc tak uporałem się z Simsonem
Silnik rozebrany
(żeby nie było, te zdjęcie powyżej nie jest z mojego domu XD lecz z piwnicy/warsztatu)
Elektryka zdjęta
i sama rama na kółkach prezentuje się tak
Gdy dzisiaj jechałem z nią i karterami pod myjkę ciśnieniową to ludzie się mnie pytali co to jest za rower XD a gdy mówiłem że Simson to mi nie wierzyli, dopiero po obczajeniu tabliczki znamieniowej uwierzyli
Generalnie sytuacja wygląda tak :
Do wymiany :
Wał, Łożyska, Uszczelki, Segery, Simmeringi, Tłok + Cylinder, Głowica ( nie jestem pewny, czy głowica z 50cc będzie pasować do Almota 60cc xD ?) Oringi, Śruty skrzyni biegów, Sprężyna dźwigni sprzęgła, śrubeczki i kilka podkładek ale nie jestem pewny, bo może coś zgubiłem  Kolanko od Enduro i osłonka ale to w ostateczności zależy jak z kasą będzie, no właśnie Kasa to co wyżej wyszło mi ponad 500zł łącznie z przemianami w Enduro to będzie z 800zł.
Jutro idę lutować elektrykę bo jest "poklajstrowana" na izolatkę i tak niedbale zrobiona że ręce opadają, poprawię ją obczaję schematy i pozostanie czekać na przypływ gotówki.
Myślę co jeszcze mogę na tę chwile zrobić ale bez kasy ani rusz, no chyba że śrubki policzyć i ramę rozebrać i przeczyścić dokładniej.
Mam pytanie czy jest możliwość podwyższenia w jakiś sposób Simsona ?
Jeśli tak to jak ?
Dzięki wielkie za odpowiedzi.
|
|
13-09-2014 00:07:02 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Simson S51 "Comfort/Enduro" by WieKu - WieKu - 13-09-2014 00:07:02
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|