Simson S51 "Comfort/Enduro" by WieKu
|
Autor |
Wiadomość |
WieKu
Człowiek Lasu

Liczba postów: 41
Imię: Adam
Pojazd: Inny
|
RE: Simson S51 "Comfort/Enduro" by WieKu
Wyczyściłem gaźnik, kompletnie, odpala już tylko z popychu i dalej ma problemy z gazem, myśle że jest to spowodowane, tym iż wał już ma takie luzy że nie odpala z kopki i nie łapie dobrze obrotów przez co ma słabą reakcje na gaz, ale jak jechałem ostatni raz dzisiaj to poczułem poraz pierwszy kopa takiego mocniejszego z jego strony, bo nawet szarpnął i sie rozpędził na prostej jak nigdy  Ale wracając chciałem pokonać małą górke i poległem przy zmniejszaniu obrotów zgasł, zawinąłem się spowrotem na podwórko i podrodze już kaput, nie wiedziałem co sie dzieje, ale wyczaiłem że mi wachy brakło  Rasumując już go nie katuje  W Sobote od rana zaczynam działania, rozkręcam go na części pierwsze, i obczajam co jest faktycznie do wymiany, żeby wiedzieć jakie mnie czekają kompletne koszta  Mam także zamiar pociągnąć od nowa elektrykę albo chociaż po poprawiać poprzerywane kabelki które są nieestetycznie poskręcane, dlatego też mam pytanie dot. doboru schematu elektryki do mojego simka (jeśli ktoś obeznany to proszę o pomoc) byłbym wdzięczny
Pozdrawiam
|
|
03-09-2014 21:54:26 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Simson S51 "Comfort/Enduro" by WieKu - WieKu - 03-09-2014 21:54:26
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|