Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Komar] słaba moc
|
Autor |
Wiadomość |
miszcz
Nowy

Liczba postów: 43
Imię: Igor
Pojazd: Romet Komar
|
RE: słaba moc
(27-08-2014 17:55:21)krzysiu1505 napisał(a): [...]Spalanie pewnie przez cieknący kranik albo gaźnik, a co do oleju to ma go być tyle, ile w instrukcji pisze, przy czym należy lać jakiś normalny olej mineralny, np. castrol 2t a nie luxa, mixola czy jakiegoś innego g...ola z orlenu
Gaźnik i kranik mi nie ciekną, olej orlenowski semisyntetyk jest bardzo dobry nie kopci, nie zostawia nagaru, i bardzo dobrze się wypala nie pozostawiając syfu w wydechu. Jak już kupować jakieś dobre oleje bo ten castrol spełnia te same wymogi co orlenowski to lepiej kupić shell advance vsx 2, wg testów jakościowo przewyższa normy europejskie, japońskie i amerykańskie. Opinie też na forach zbiera dobre.
Co do problemów z gaźnikiem, może on być po prostu walnięty tz.: mógł się jakiś syf zapiec w kanaliku powietrza przed dyszą i już takiego nie wyczyścisz i nie ustawisz. Ja obecnie śmigam na k60b i chodzi elegancko. Choć dziś mi się syfem dysza przytkała pomimo wbudowanego filtru siatkowego. Trzeba pomyśleć nad dodatkowym filtrowaniem.
|
|
28-08-2014 18:32:41 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: słaba moc - miszcz - 28-08-2014 18:32:41
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|