Znaleziska złomowe
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Znaleziska złomowe
Wybrałem się na mały objazd po złomach w poszukiwaniu tylnego koła do składaka w rozmiarze 24'. Oczywiście nie znalazłem tego, czego szukałem, ale trafiłem inne ciekawe rzeczy. Na pierwszym skupie znalazłem tylne koło 20' z dwoma oponami Dębica Super (!) z 1974 roku (!). Zdjęć niestety brak, może kiedyś to nadrobię. Wziąłem i pojechałem dalej. Daleko nie ujechałem, dostrzegłem małego fiata reklamującego skup złomu o istnieniu którego pojęcia nawet nie miałem. Pojechałem za strzałką namalowaną na maluchu i dotarłem do skupu z dwoma kontenerami. Standardowe pytanie o rowery tym razem zakończyło się okazaniem takiego przepięknego górala ...
... oczywiście jedynej słusznej marki. Jak ja uwielbiam rometowskie górale to tego nie wie nikt! W rowerze nie działa absolutnie nic, ale będzie żył! Będzie robiony. Dałem za niego 20zł, także opłacało się dla samych wyjątkowo ładnych kół.
Post w tym dziale, ponieważ nawet nie wiem jak ten wytwór bydgoskiej myśli technicznej się wabi. Nalepka z nazwą starła się w 80%, zostało tylko "Sier", czy coś podobnego.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
26-08-2014 18:09:58 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Znaleziska złomowe - wnusiu94 - 26-08-2014 18:09:58
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 14 gości
|
|